Koronavírus: Fél éve nem haltak meg ilyen sokan egy hét alatt

Megosztás

A tájékoztató oldal által közzétett adatok szerint a szinte az összes többi mutató viszont javuló tendenciáról árulkodik.

140 áldozatot követelt Magyarországon a koronavírus az elmúlt egy hétben, így az elhunytak száma 47 938-ra nőtt – derül ki a járványügyi tájékoztató központ heti összesített adataiból. Mióta májusban napi helyett heti rendszerességgel kezdték el kiadni a számokat, ennyire sok áldozatról még egyszer sem adtak hírt. Legutóbb április végén volt egy hét alatt ennél magasabb az összesített szám – mutatott rá cikkében a HVG.

Az új fertőzöttek száma viszont csökkent, az elmúlt egy hétben 9023 esetet diagnosztizáltak, míg egy héttel korábban 11 947 volt ez a szám. Az aktív esetszám 3467 fővel csökkent, 31 576-ra.

Kórházban 1371 koronavírusos beteget ápolnak, 226-tal kevesebbet, mint egy hete. Közülük 25-en vannak lélegeztetőgépen, a múlt hetinél héttel többen.

(hvg.hu)

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek