Rangos díjra jelölték Szabó-Tóth Kingát, a Miskolci Egyetem docensét

Megosztás

Elindult a szavazás a Kopp-Skrabski-díjra. A jelöltek között van dr. Szabó-Tóth Kinga, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének igazgatója is. Aki szavazna rá, november 6-áig még megteheti.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is meghirdette a Kopp-Skrabski-díj elnyerését szolgáló pályázatát, amelyet egy-egy, életútján vagy hivatásán keresztül példát mutató személy, házaspár kaphat. A mozgalom olyan emberek tevékenységét ismeri el, akik a másik boldogulásáért, testi-lelki egészségéért, kisebb vagy nagyobb közösségekért dolgoznak az élet legkülönbözőbb területein. Az egyéni és házaspároknak szóló díjra bárkit fel lehetett terjeszteni, a javasoltak közül a Kopp-Skrabski-díj zsűrije választotta ki azt a 10-10 személyt, akik hivatalos jelöltekké váltak.

Dr. Szabó-Tóth Kinga habilitált egyetemi docens. Egyik fő szakterülete a családszociológia.

Kopp Máriát volt alkalma személyesen is ismerni, családszociológiai szemléletét és kutatásait nagyban alakította az általa és férje, Skrabski Árpád által képviselt humanista látásmód és kutatói igényesség. Egy 2014-ben megjelent tanulmányában (Fiatalok párválasztási, családalapítási motivációi és tervei) például egyetemisták gyerekvállalási motivációit és terveit kutatta, egy másikban pedig (…de mi van a férfiakkal?: Férfiszerepek a változó Magyarországon) a férfiak megváltozott szerepeit vizsgálta.

Több, mint 10 éve vezet workshopokat is: foglalkozik fiatalokkal és idősebbekkel, segítve őket a családi kapcsolatok és párkapcsolatok világában.

Több éve nagy sikerrel fut Párválasztás, szerelem, család című sorozata az MTA Miskolci Akadémiai Bizottsági Székházában. Szavazni rá a tudományos jelöltek 35 év feletti kategóriájában lehet a haromkiralyfi.hu oldalon.

Forrás: Boon.hu

Kapcsolódó cikkek