Több miskolci buszjárat is kimaradhat a keddi Volán-sztrájk miatt

Megosztás

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet október 25-én, kedden 14-16 óra között tart figyelmeztető sztrájkot országszerte. Érintettek borsodi buszjáratok is.

A Volánbusznál működő egyik szakszervezet kétórás figyelmeztető sztrájkot tart kedden délután. A sztrájk a megyeszékhely autóbusz-közlekedését is érinti, több Miskolcra érkező vagy onnan induló járat kimaradására lehet számítani. 

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet október 25-én, kedden 14-16 óra között tart figyelmeztető sztrájkot országszerte. 
– A meghirdetett munkabeszüntetés nem átfogó, azt kizárólag a SZAKSZ szervezi, a többi érdekképviselet nem csatlakozott a kezdeményezéshez. Társaságunk a törvényben foglaltaknak megfelelően biztosítja az elégséges szolgáltatásokat a lakosság érdekében. Az utasokat – a jogszabályi előírásoknak eleget téve – az esetleges menetrendi változásokról két nappal a sztrájk megkezdése előtt minden kommunikációs felületünkön tájékoztatjuk – olvasható a Volánbusz Zrt. szombaton kiadott közleményében. 

A sztrájk érinti a Volánbusz Zrt. által üzemeltetett Borsod-Abaúj-Zemplén megyei járatokat is. A kimaradó járatok listája ITT tekinthető meg. “Amennyiben az érintett járat autóbusz-vezetője felveszi a munkát, az alább felsorolt járatok is közlekednek” – írja honlapján a Volánbusz.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek