Megfogalmazta követeléseit az Egységes Diákfront, visszautasítják, hogy politikai bábok lennének

Megosztás

Határozottan kikérik maguknak, hogy a kormánypárti média folyamatosan az ellenzék érdekeit szolgáló bábokként tünteti fel őket. Mivel önálló gondolkodással és célokkal rendelkező szervezet és ezzel a Fidesz csak le akarja söpörni magáról az égető problémákat, negatív színben feltüntetve a demonstrálókat.

Öt pontból álló követeléslistát fogalmazott meg a kormánnyal szemben az Egységes Diákfront (EDF), vidéki és fővárosi diákokat összefogó diákmozgalom:

  1. Megoldást a tanárhiányra!
  2. Használható tananyagot!
  3. Élhetőbb körülményeket az iskolákba!
  4. Vissza a sztrájkjogot!
  5. Figyelmet az oktatásra!

Közleményükben azt írják, hogy az ország döntéshozóit arra kérik, hogy „tartsák napirenden az oktatás ügyét és egy társadalmi diskurzus megnyitásával dolgozzanak ki egy olyan átfogó oktatási reformtervet szakszervezetek, diákönkormányzatok és pedagógiai szakértők bevonásával, amely a társadalmi mobilitás, valamint a korábban már említett 5 pontunk elvein alapszik.”

Mint írják, céljuk egy átfogó, oktatásügyi reform elérése, ezt pártpolitikától független nemzeti érdeknek tekintik. Leszögezik, hogy a megmozdulásaikra sosem hívtak párttagokat felszólalni, sosem kértek vagy fogadtak el parlamenti párttól segítséget az akcióik megszervezéséhez.

„Azon sajtóorgánumok, amelyek elutasítják azt a tényt, hogy mi, az Egységes Diákfront (EDF) önálló, autonómiával rendelkező közéleti szereplők lennénk, olykor egy csupán ellenzéki pártérdekeket kiszolgáló bábszervezetként ábrázolnak minket. Ezt a rágalmazásnak tekinthető álláspontot nevetségesnek tartjuk, és mint olyat, – bármiféle bizonyíték vagy józan logikai gondolatmenet hiányában – ellenérvekre sem méltatjuk” – írják. (via 444.hu)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek