Csökkenő tendenciát mutat az átlagfizetés Magyarországon

Megosztás

A KSH augusztusi adatai szerint az egy évvel ezelőtti szinthez képest ugyan nőtt, de a korábbi hónapokhoz képest csökkent a hazai átlagbér.

Több volt a magyarok fizetése augusztusban, mint egy évvel ezelőtt, de már az előző havihoz (344 700 forint), illetve az azt megelőzőhöz képest (347 200) is csökkent – írja a Telex a Központi Statisztikai Hivatal jelentése alapján.

A KSH szerint augusztusban a teljes munkaidőben dolgozók bruttó átlagkeresete 497 200 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 342 900 forint volt. A bruttó átlagkereset 16,6 százalékkal, a nettó átlagkereset 17,3 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel korábban.

Ha a nettó bérekhez nem vették hozzá a kedvezményeket, akkor 330 600 forintot számoltak. A reálkereset 0,9 százalékkal emelkedett a fogyasztói árak előző évhez mért 15,6 százalékos növekedése mellett.

via Telex.hu

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek