Miskolci DK: sunyítva lapítanak a Fidesz képviselői

Megosztás

Csütörtökön rendkívüli közgyűlést tartottak Miskolcon a drámai helyzetre való tekintettel. Az ülést azért hívták össze, hogy a városvezetés a takarékossági tervét, amelynek elkészítését egyébként maga a kormány kérte az önkormányzatoktól. Emellett tájékoztatni kívánták a város képviselőit és polgárait arról, hogy milyen rendkívüli nehézségekkel néz szembe a város az energiaválság miatt. Erről további részleteket ebben a cikkünkben olvashat.

A városvezetés hiába kívánta bevonni a kormánypárt helyi képviselőit a munkába, a Fidesz-KDNP politikusai ehelyett bojkottálták az ülést. Erre a magatartásra érkezett meg most a DK közleménye, amit változtatás nélkül közlünk.:

A miskolciak szeme láttára omlott szét a fideszes légvár, amit a megvezetett szavazóik valóságnak hittek „Bizony-bizony, nekik nem Magyarország és a szülővárosuk az első. Pusztulhat itt minden és mindenki, ha az ő zsebük tele. Nem, nekik eszük ágában sincs segíteni Miskolcnak, az itt élő embereknek. Ha a valósággal kéne szembenézniük, ha nehéz döntéseket kéne hozniuk a városért, akkor sunyítva lapítanak, nem mernek a választóik elé állni a közgyűlésben.”

A tisztelt választópolgár, aki rájuk szavazott, most kapott tőlük egy kemény gyomrost, és végre talán elgondolkodik. Hány milliárdnyi adósságot, kifizetetlen számlát hagytak Miskolcra a fideszesek 2019-ben? Hogyan asszisztálnak a képviselőik az országgyűlében és a városi testületben az önkormányzatok kivéreztetéséhez? Hogyan tűrik szemrebbenés nélkül, hogy Orbán elvette és tönkretette az iskoláinkat, az egészségügyünket, megsarcolja és fojtogatja a helyhatóságunkat, mert a célja: kivégezni az önkormányzatiságot.

Hazudnak, hazudnak és hazudnak! Hazudnak az uniós szankciókról, gyomorforgató módon ránk dobott bombaként mutogatják, holott mindegyiket maga Orbán is aláírta. Hazudnak arról, hogy nincs pénz a pedagógusok fizetésemelésére, mert nem jönnek a milliárdok az uniótól, de a Vodafone-t 700 milliárdért meg tudják venni, és a béremelést egyébként is a magyar költségvetésből kéne állni. Hazudnak arról, hogy mennyire jól élünk, miközben a legcsóróbbak közé tartozunk az EU-ban; hogy olcsón vesszük az orosz gázt; hogy megvédik a rezsicsökkentést; hogy azért nem segítenek az orosz agresszor által megtámadott Ukrajnának, mert ők békét akarnak, ami persze csak Putyin győzelmével érhető el.

Lopnak, lopnak és lopnak! Tizenkét év alatt sikerült Mészáros Lőrincet (aki nem strómanja senkinek) gazdagabbá tenni, mint a brit uralkodót, és a többi oligarcha sem panaszkodhat. A magyarok tömegei élnek minimálbérből vagy az éhhalálhoz kevés nyugdíjból, a pénzünk semmit sem ér, de a fideszes nyaloncok, haverok offshore-számlája dagad a dollártól.
A fideszes szavazó most, hogy a szivárványos buborékvilága szétdurrant, talán elgondolkodik. Ha győzött volna az ellenzék, már itt lennének az uniótól annyira várt ezermilliárdok, mert tagjai lennénk az európai ügyészségnek, újra jogállamban élnénk, szabad lenne a sajtó… A miniszterelnök nem vétózna az EU és a NATO döntéseinél, hogy zsarolhasson. Nem lennénk Mária országa helyett páriaország, és nem kéne szégyellnünk magunkat a világ előtt.

Kapcsolódó cikkek