A miskolci Fidesz-KDNP bojkottálta azt az ülést, amit ők maguk is kezdeményeztek

Megosztás

Csütörtökön a miskolci Fidesz-KDNP önkormányzati képviselői bojkottálta azt a testületi ülést, ami azért jött létre, hogy a városvezetés takarékossági tervét ismertessék. A terv elkészítése egyébként kormányzati kérés volt, de erre a kormánypárt helyi képviselői nem voltak kíváncsiak.

Veres Pál így kommentálta az esetet:

“Azért hívtunk össze a mai napra rendkívüli közgyűlési ülést, hogy tájékoztassuk a miskolciakat, a képviselőket arról, mekkora a krízis, amivel meg kell birkóznunk. Azért tartottunk rendkívüli ülést, hogy a Kormánnyal kedden folytatott tárgyalásról beszámoljunk. Azért hívtuk össze a rendkívüli ülést, mert Gulyás Gergely miniszter arra kérte az önkormányzatokat, hogy készítsenek takarékossági tervet, arra kérte a helyhatóságokat, hogy elsősorban az alapellátásokat – például a bölcsődei, óvodai, idősellátást – biztosítsák. Amennyiben az alapellátásokhoz nem elegendő az önkormányzati forrás, a kormány segítséget nyújt.”

A polgármester kijelentette, hogy ma már az látszik, hogy “kormányzati szerepvállalás nélkül nem megy. Nem csak Miskolcnak nem megy, senkinek nem megy kormányzati szerepvállalás nélkül, ugyanis a Kormány olyan gazdasági környezetet hagyott kialakulni, amelyben az önkormányzatok végveszélybe kerültek.”

“Miskolc város vezetése az elmúlt napokban szabályosan benyújtotta takarékossági tervét a Kormányhoz, és a város vezetése erről szerette volna tájékoztatni ma a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőit is. De ők erre, Miskolcra, a miskolciak helyzetére nem voltak kíváncsiak.”

Veres Pál megítélése szerint “jó ideje látszik, hogy politikai hecckampányt folytatnak, valódi munkára, érdemi tevékenységre nem számíthatunk tőlük. Felelőtlenség, amit tesznek, felelőtlenség, hogy nem segíteni szeretnének a miskolciaknak, hanem hátráltatni azt a megfeszített munkát, amit a városvezetés tesz Miskolcért.” – írta a helyi fideszes képviselőkről.

Kapcsolódó cikkek