Fokozatosan kiürül, a Velünk a Város viszont megmentené a vasgyári szakrendelőt

Megosztás

A témában Bazin Levente és Bartha György képviselők petíciót indítanak. Már júliusban sejthető volt a mendemondák alapján, hogy valami nagyon nem stimmel a diósgyőri szakrendelővel, azóta csak nőtt a baj mértéke.

Aláírásgyűjtést indítanak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Diósgyőri Szakrendelőjének megmentése érdekében a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselői. Bartha György és Bazin Levente MSZP-s politikusok mindezt egy, a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón jelentették be kedden. A részletekről a Minap számolt be.

A két városatya nem először állt az Örös utcai épület elé: már júliusban figyelmeztettek arra, hogy olyan pletykák keringenek a városban, melyek szerint bezárják vagy leépítik a szakrendelőt. A városvezetés ekkor levélben érdeklődött a híresztelés igazságtartalma felől. A kórház akkori reakciója szerint viszont erről nincsen szó: csupán a felhalmozódott szabadságok kivétele miatt érezhetőek átszervezések. 

Bazin Levente emlékeztetett, egy héttel ezelőtt ismételten tájékoztatót tartottak ugyanezen a helyen, akkor azt mondták, hogy úgy tudni, a szülészet-nőgyógyászati és a szemészeti szakrendelés sem üzemel már az épületben. „Nyilván ezt továbbra is különféle indokokkal magyarázzák, de ha valami hetek, hónapok óta zárva van, azt én csak bezárásként tudom értelmezni” – mondta el. 

Bartha György hozzátette, most arról kaptak információt, hogy újabb szakrendelések költöznek el a vasgyári épületből. A politikus elkeserítőnek nevezte, hogy pontos információs továbbra sem kap sem az önkormányzat, sem pedig a lakók, jóllehet, a járóbeteg-szakrendelés megszüntetése több tízezer miskolci életét keserítené meg. 

– Mivel információ nincsen, Bazin Levente képviselőtársammal úgy döntöttünk, aláírásgyűjtésbe kezdünk: szeretnénk, hogy a miskolciak és azok, akik a térségben érintettek kifejezhessék: a szakrendeléseknek a jelenlegi helyen kell maradniuk! – mondta Bartha György, aki Kiss János országgyűlési képviselőhöz (Fidesz-KDNP) és a város ellenzéki önkormányzati képviselőihez is szólt. Azt kérte tőlük, hogy ne hallgassanak, ne hagyják cserben a választókat. 

A másik oldal: Nem tervezték, és jelenleg sem tervezik a diósgyőri szakrendelői tevékenység megszüntetését, annak bezárását – reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra közleményben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek