Saját nevelt lányunokáját molesztálta a borsodi férfi

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 59 éves férfi ellen szexuális kényszerítés bűntette miatt, aki a fia nevelt lányára a szülő és nevelőszülő távollétében 12 éves korától 14 éves koráig rendszeresen vigyázott, amely alkalmakat arra használta fel, hogy sérelmére szexuális cselekményeket végzett.

A vádirat szerint a vádlott 2017. évtől kezdődően egy borsodi kistelepülésen közös ingatlanban élt a fiával, annak élettársával, azok három közös gyermekével, valamint a fia nevelt lányával.

A szülők távolléteik során többször rábízták a kiskorú gyermekek felügyeletét. A vádlott és a fia nevelt lánya között nagyszülő és unoka kapcsolat alakult ki amellett, hogy nem vérszerinti rokonok.

2019. évtől a nevelt lány gyermek 12 éves korától egészen 14 éves koráig terjedő időszakban az ilyen gyermekfelügyeletek alkalmával a vádlott rendszeresen ún. „hétfogásos” játékot játszott a sértettel, amely során intim testrészeit megérintette, valamint többször szexuális tartalmú utalásokat tett, közölve, hogy miket szeretne vele csinálni. Amikor a sértett fürdött, rendszeresen leselkedett, és öltözködés közben a sérelmére szexuális cselekményeket végzett, illetőleg végeztetett vele.

A vádlott annak érdekében, hogy a cselekményeit a sértett ne mondja el a családnak, különböző édességeket vásárolt számára. A sértett azonban egy alkalommal a barátnőjének felfedte a történéseket, így azok édesanyja tudomására jutottak.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra, továbbá indítványozta a közügyek gyakorlásától való eltiltását, valamint végleges hatályú eltiltását bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy gondozását, nevelését, gyógykezelését végezné.

Kapcsolódó cikkek