Hegymászás közben megtámadta egy medve, a harcművészetben jártas férfi viszont lerúgta – videó

Megosztás

A medve és a hegymászó is ép bőrrel megúszták a vérfagyasztó kalandot, elképesztő képsorok, ahogy az állat teljes erőből támadja a férfit, aki azonban bár megijed, nem veszíti el hidegvérét és visszaveri a támadást.

A férfi szerint karatés múltja mentette meg az életét.

A Japán déli felén található Futago hegy szikláin mászott fel egy férfi, amikor a bokrok közül előbukkant egy medve és rátámadt. Az esetet a férfi bukósisakjára rögzített kamera vette fel, ezen jól látszik és hallatszik, ahogy kétségbeesetten kiabálni kezd, majd ököllel többször az állat fejére üt, majd jó pár méterrel lejjebb rúgja.

登山中に熊に襲われた / Bear attacks climber

2022/10/1 埼玉県の秩父にある二子山西岳の岩稜帯を下降中に、背後から熊の襲撃を受けました。 恐怖心よりも、向かってくるなら立ち向かうしかないという気持ちに切り替わり ・叫び続けて威嚇する ・突っ込んできたので鉄槌でパウンド ・さらに突っ込んできたので前蹴り で撃退しました。 動画を見返すと小熊を守るために自分を襲ってきたようです。 こちらが熊のテリトリーに侵入したことは申し訳ないのだが、襲ってくる以上、正当防衛で自分の身を守りました。 子供の時に空手は習ってましたが、今は総合格闘技が好きなのでパンチではなく鉄槌が出来たのかもしれません。 追記 熊鈴は常に装備していますが、岩場下降時はうるさいのでミュートにしていました。人とすれ違う時や、人が多い時もミュートにしています。 追記 下山ですが、熊一家が降りて行ったので、自分は西岳山頂に登り返しました。一息ついてから自分が来た元の道を戻り下山しました。 追記 必死に岩をつかんでいた為、手は擦り傷切り傷だらけに。 岩と熊を鉄槌した右手首は軽いねんざに。 どちらも軽傷で済みました。 追記 取材のご相談は登山系の媒体に限定させて頂いております。 動画の利用はWebメディアに限定し、引用元の明示や動画へのリンクを張って頂きますようお願いいたします。 山域の自治体には通報済みです。 https://www.town.ogano.lg.jp/kumamokugekizyouhou/ 撮影機器:GoPro HERO10(4K,30fps,広角,HyperSmooth 4.0 – 標準) 装備: シューズ=トラバース X5 ロー GTX ヘルメット=グリベル サラマンダー 熊鈴=スター 小熊に金棒DX October 1, 2022 I was attacked by a bear from behind while descending the rocky ridge of Mt.Futago in Chichibu City, Saitama Prefecture, Japan.

A medve többször nekiveselkedik a támadásnak, de végül feladja, a hegymászó pedig biztonságban felér a csúcsra. Később a férfi belátta, hogy ő tolakodott be az állat élőhelyére, de abban a helyzetben nem tudott már mást tenni, mint hogy megvédi magát – írja a TMZ.

„A korábbi karate- és kevert harcművészeti edzések menthették meg az életemet” – mondta a portálnak a hegymászó.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek