Soha nem tankoltak annyit a magyarok, mint idén

Megosztás

Rekordot döntött a magyar benzinkutakon a megvásárolt üzemanyagok mennyisége – írja a Népszava a legnagyobb töltőállomás-láncokat tömörítő Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) összesítése alapján.

Az év első háromnegyed évében 41 százalékkal nőtt a 95-ös benzin iránti kereslet az előző év azonos időszakához képest, összesen 1168 millió liter fogyott belőle. Ezt az értéket csak egyszer, 2007-ben lépték át a magyarok, akkor 1194 litert tankoltak a márkás kutakon.

A gázolaj iránti kereslet 37 százalékkal nőtt, ebből 2,1 milliárd litert vásároltak az autósok.

A prémiumbenzin iránti kereslet ugyanakkor jelentősen, 41 százalékkal csökkent, minden bizonnyal azért, mert arra nem vonatkozik az ársapka. Ebből 139 millió litert adtak el. A kiemelt minőségű gázolajból 35 százalékkal fogyott kevesebb (143 millió liter).

Az összes benzin iránti kereslet 23 százalékkal nőtt, ezekből összesen 1307 millió liter kelt el. Ez a mennyiség abszolút rekordnak tekinthető.

(hvg.hu)

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek