Tippek: ezeket a fürdőket választhatjuk Miskolctapolca helyett

Megosztás

Sajnos számos más város mellett a miskolci fürdőknél is képtelenség kigazdálkodni a durván megemelkedő rezsidíjakat. De milyen egyéb lehetőségünk marad, ha például Miskolctapolca teljesen kiesik a képletből?

Múlt hétfőtől már nem üzemel a miskolctapolcai Barlangfürdő, valamint a miskolci Selyemréti Strandfürdő. A miskolctapolcai Ellipsum Élményfürdő pedig már előző héten sem nyitott ki. Azoknak a fürdőkedvelőknek, akik a borsodi megyeszékhelyre terveztek egynapos kirándulást, vagy akár többnapos őszi üdülést, most kényszerűségből új úti célt kell találniuk.
Két körre osztanánk azokat a fürdőtippjeinket, amelyek Miskolc, illetve Miskolctapolca helyett szóba jöhetnek. Tulajdonképpen mindegyik jó választás, egyikkel sem nyúlhatunk mellé.

Amennyiben maradnánk a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei úti céloknál és klasszikus gyógyfürdőt keresünk, akkor a Bogácsi Gyógyfürdő és a mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdő is jó választás lehet. Miskolctól Bogács olyan 50 kilométerre, Mezőkövesd pedig – útvonaltól függően – 40-60 kilométerre található.

Mindkét település gyógyfürdőjében élvezhetjük a kénes gyógyvíz kedvező hatását. Mezőkövesden ugyan pont a jövő héttől bezárják az uszodát és az élményfürdőt (a gyógyfürdő részleg üzemel), de akinek ez hiányozna, az választhatja a bogácsi fürdőt, ahol működik a fedett élményfürdő. Ráadásul így szezonon kívül hétköznapokon az élményfürdőjük felár nélkül látogatható .
Ami a karbantartási szüneteket illeti, a Bogácsi Gyógyfürdő fedett élményfürdője és szaunarészlege majd október 24. és 28. között nem üzemel. Akinek ez fontos, az így kalkuláljon. A Zsóry Gyógyfürdő esetében novemberre meghirdetett karbantartási leállás viszont elmarad, tehát oda gyakorlatilag bármikor tervezhetünk utazást.

Ami még nagyon adja magát azoknak, akik messzebbről érkeztek volna Miskolctapolcára, az Heves megye „termálfürdős aranyháromszöge”: Eger, Egerszalók, Demjén. Itt egy nagyjából 10 kilométeres körön belül többféle fürdő közül is választhatunk. Tulajdonképpen mindegy is, hogy a három közül melyik településen szállunk meg, mert kényelmesen átmehetünk a szomszédos helység valamelyik termálfürdőjébe, ha éppen az szimpatikus.

A demjéni Cascade Barlangfürdő azért nem teljesen olyan jellegű, mint a Miskolctapolca Barlangfürdő, ettől függetlenül szintén jó hangulatú, különleges hely. Illetve ott van a demjéni komplexum részeként működő „hagyományos” termálfürdő, vagy éppen a Demjéni Termáltó. Egerszalókon pedig a Saliris Resort, valamint hozzá kapcsolódóan a Nosztalgia Strandfürdő.
Szerencsére Egerben sem zárt be a termálfürdő és a török fürdő – bár ez nem a polgármesteren múlt. Tehát van miből választani. További részletek a Termalonline.hu cikkében találhatók.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek