Nyílt levelet írt volt gimnáziumi osztályfőnöke a kormánypropagandát harsogó Deák Dánielnek

Megosztás

“Hat év alatt nem tudtam annyit elérni, hogy egy diákom megtanulja: mindig és mindenkor hitelesnek kell lenni, igazat kell mondani! Akkor is, ha nem lesz belőle hasznom!”

Pénteken országszerte, Budapesttől Miskolcig tüntetések sorára került sor a tanárok helyzetének javítása érdekében. Az eseménysorozatról a kormányzati média is beszámolt, bár elferdítve a valóságot. Így tett Deák Dániel propagandista is, aki szerint “sikertelen a mai baloldali tüntetés”…”Azért lett sikertelen, mert a magyarok a tanárokat támogatják, nem pedig a tüntetéseket szervező és most is csak a politikai hasznot leső baloldalt”.

A poszt a jelek szerint eljutott Deák volt osztályfőnökéhez, Farkas Zoltánhoz, aki a mai napig az Ady Endre Gimnáziumban tanít, s aki történelem- és földrajzszakos tanárként saját állítása szerint hat évig volt Deák osztályfőnöke. Farkas a HVG-nek elküldött nyílt levelében többek között azt írja, hogy “Lehet már elfelejtetted, de az első történelem órákon arról beszélgettünk, hogy mi is a történettudomány feladata. Ha egy mondatban kellene erre válaszolni (és mindig így tanítom azóta is), akkor az így hangzik: a történettudomány feladata a múlt hiteles bemutatása. Hogyan lehet ezt megtenni? Úgy, hogy igyekezni kell mindent körüljárni, tájékozódni, több forrásból keresni az igazság magvait. És önmagamnak is hitelesnek kell maradnom.”

A mai tüntetésen is részt vett Farkas Zoltán, amelyen szerzett tapasztalatait ugyancsak megosztotta nyílt levelében. Az írást végül azzal zárta:

“Szégyellem magam, mert ezek szerint hat év alatt nem tudtam annyit elérni, hogy egy diákom megtanulja: mindig és mindenkor hitelesnek kell lenni, igazat kell mondani! Akkor is, ha nem lesz belőle hasznom!”

A hvg.hu-n teljes egészében olvasható Farkas Zoltán nyílt levele.

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek