Ózd is spórol: novembertől áprilisig bezárnak a kulturális és sportlétesítmények

Megosztás

440 millió forint értékben rezsivédelmi alapot fogadott el az önkormányzat – tájékoztatott Janiczak Dávid polgármester.

“Elfogadták a képviselők a költségvetés módosítását, melyben javaslatomra beépítettünk egy „rezsivédelmi alapot” 440 millió Ft értékben, mely fedezi az ez évben felmerülő energiaválság okozta többlet kiadásokat. Az összeg megtakarítása a fegyelmezett és szigorú gazdálkodásnak, valamint a költségvetés támogatásokra használt kereteinek ideirányításának köszönhető. Az energiahatékonysági beruházásokra és azok előkészítésére egy közel 50 millió Ft-os összeget sikerült elkülöníteni. Ezt még bővítheti, ha jóváhagyja a támogató, hogy az idén megítélt 500 millió Ft-os kormányzati támogatás intézményi eszközbeszerzésre előirányzott 123 millió Ft-ját ebben a rendkívüli helyzetben szintén energiahatékonysági fejlesztésekre fordítsuk” – írja a Facebookon megosztott posztjában Janiczak Dávid, Ózd polgármestere.

Mint írja: “mivel az energiaválság és a csökkenő adóbevételek nagyságrendileg 2 milliárd Forint hiátust vetítenek elő a következő évre, a következő intézkedési tervet voltunk kényszerűek elfogadni:

2022. november 1. napjától 2023. április 30. napjáig az alábbi nem kötelező önkormányzati feladatot ellátó épületek nyitva tartása szünetel:

  • Marosi István Városi Sportcsarnok
  • Városi Stadion épületei
  • Civil Ház
  • Ózdi Városi Múzeum
  • Ózdi Olvasó
  • LégÓZD
  • Városi Thermárium és Tanuszoda
  • A városban működő valamennyi közösségi ház

A polgármester hangsúlyozta: a nyitva tartás szüneteltetése nem cél, hanem eszköz a számlák mérsékléséhez. “Amennyiben bármelyik épület üzemeltetését tőlünk független szervezetek vállalják, úgy nyitottak vagyunk a kérdésben, jelenleg is folynak erre mutató tárgyalások bizonyos épületek tekintetében” – írta.

A posztból az is kiderült, hogy a Városi Könyvtár központi épülete heti 1 alkalommal maximum 4 órás időtartamban tart nyitva az előre megrendelt könyvek átvétele céljából. Emellett a város középületeinek díszkivilágítása lekapcsolásra kerül, a karácsonyi díszkivilágítás idén elmarad, valamint bizonyos forgalommal nem érintett területeken a lámpatesteket nem használjuk.

A teljes bejegyzés, amelyben azt is kiemeli a pogármester, hogy nem terveznek elbocsátásokat, az alábbiakban olvasható:

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek