Tovább zuhan nemzeti fizetőeszközünk, elképesztő mélypontokon a forint minden valutával szemben

Megosztás

Az euró egy hajszálnyira került a 430-as értéktől, a dollárral és a svájci frankkal szemben is megállás nélkül zajlik a látványos lejtmenet. A jelek szerint a piac a legkevésbé sem bízik Orbánékban, minden más európai ország fizetőeszközéhez képest is látványosabb a zuhanás.

Kedden délután a két tizednyire közelítette meg a 430-as euróárfolyamot, amivel eljött a legújabb negatív rekord a forint mélyrepülésében. Egy euróért délután fél hat után 428,2, egy dollárért pedig hajszál híján 443 forintot is kifizettek.

Csak a keddi nap során ötödszörre múlta alul a korábbi mélypontokat a magyar fizetőeszköz az euróval szemben: a gyenge kezdés után előbb dél körül esett 428,6-re, majd két óra magasságában 429,2-re, négy óra körül majd’ 429,6-re, fél hat körül pedig 429,8 forint volt az euró árfolyama. A nap közbeni ingadozások során közben egyszer sem kapaszkodott vissza 427 alá.

A magyar fizetőeszköz a dollárral szemben is újabb rekordot döntött, amikor négy óra magasságában 442,9-es árfolyamra esett. Itt ez a nap során a második rekord lett, amivel a dél körüli 442,1-et múlta alul. Kedden egy dollárért egyszer sem lehetett 438 forintnál olcsóbban hozzájutni.

A svájci frankkal sem fordult még elő eddig, hogy 444, ahogy a brit fonttal sem, hogy 492 forintot érjen. (via Hvg)

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek