Jól halad az adománygyűjtésünk, de továbbra is várjuk olvasóink támogatásait

Megosztás

Nagy lendületet vett a Borsod24 első adománygyűjtő akciója, melyet hírportálunk fejlesztése, egy utazó riporter munkába állítása céljából indítottunk. Az első pár napban több mint kétszázezer forintot adtak össze olvasóink, szimpatizánsaink, ám az akció további részében is várjuk a támogatásaikat, hogy megvalósíthassuk tervünket.

Mint ismert, a százmilliárdokból finanszírozott kormánypropaganda képes sötétben tartani azokat az embereket, akik nem jutnak független forrásokból származó információkhoz. Főként a vidéken élő emberekkel könnyű elhitetni, hogy a gazdasági válságért, az emelkedő árakért Brüsszel, Soros, Gyurcsány és az ellenzék a felelős. Hogy miattuk nem tudják megemelni a tanárok fizetését, hogy nekik köszönhetően nem elérhető a hatósági áras tűzifa, hogy ők az okai a fürdők és a kulturális intézmények bezárásainak.

Az állami forrásokból pénzelt híradások ellenpontjaként csak azok a független médiafelületek kínálkoznak, amelyeket az országban itt-ott az ellenzéki települések önkormányzatai tartanak fenn, ám összességében ezeknek a kiadóknak is kötött a keze, ha a teljes valóságot kell megmutatni.

A harmadik pólust szimbolizáljuk mi, vidéki hírportálok, akiket sem az egyik, sem a másik oldal nem támogat anyagilag, cserében nem is várhat el lojalitást. Ez az egyik kulcsa az igazságunknak, az elfogulatlanságunknak.

A Borsod24.hu szerkesztőségi csapata

A Borsod24 szerkesztősége közel öt éves működése során a megyében és Miskolcon is a független, szabad sajtó szinonimájává vált, és szeretnénk, hogy ez a jövőben is így maradjon. Sőt, a korábbiaknál is több hírt és történetet akarunk feldolgozni BAZ megye területéről, ehhez pedig rövidesen egy újabb kollégát állítunk munkába.

A terv megvalósítása érdekében pár nappal ezelőtt adománygyűjtést indítottunk, melynek keretében a borsodiak, az abaújiak és a zempléniek is hozzájárulhatnak a vidéki valóság még hitelesebb bemutatásához. A célunk október végéig kisebb és nagyobb adományokból 1 000 000 forintot összegyűjteni.

Ilyen kezdeményezést Észak-Magyarországon még egyetlen sajtótermék sem mert elindítani, de mi bízunk benne, hogy olvasóink a jelenlegi nehéz időkben is mellénk állnak. Eddig 210 000 Ft gyűlt össze, de a neheze még hátra van – ehhez kérjük az önök adományait.

A cél ötöde már összegyűlt, kérjük, a maradék összeg előteremtésében is segítsenek

Tudjuk, hogy sokaknak már kevés az érzés, miszerint „én is hozzájárultam a közösségem életének átláthatóvá tételéhez, a közélet tisztességes működtetésének ösztönzéséhez”. Ezért a kezdeményezésünkhöz csatlakozóknak a jövőben megadjuk a lehetőséget, hogy kérdést címezzenek helyi vagy országos interjúalanyainknak, amelyhez hamarosan külön Facebook-csoportot indítunk támogatóink részére, valamint külön hírlevélben fogunk beszámolni számukra az újságot érintő érdekesebb hírekről, kezdeményezésekről.

Ennél is értékesebb lesz azonban azoknak a boldog sztoriknak és szomorú történeteknek, a kisemberek és a gazdagok harcainak, a jó és a rossz állandó küzdelmének a bemutatása, amelyekből a következő hónapokban az önök jóvoltából még többel találkozhatnak a régióban élő emberek.

Kérjük, támogasson minket, hogy utazó riporterünk még több izgalmas történetet hozhasson a Borsod24-re!

Kapcsolódó cikkek