Veres Pál: Megint csak magunkra számíthatunk

Megosztás

A miskolci polgármester részben a Barlangfürdő és az Ellipsum bezárása kapcsán posztolt a Facebook-oldalán.

“Válsághelyzetben nem lehet késlekedni!” – kezdi szombati bejegyzését Veres Pál, aki leírta, hogy azonnal egyeztetéseket kezdtek a miskolci turisztikai vállalkozásokkal, “mikor világossá vált, hogy a rezsiár-robbanás mit jelent a COVID miatt amúgy is kivéreztetett ágazatnak”.

“Aztán múlt hét pénteken a kormányzat egyetlen éjszaka alatt tízszeresére emelte a távfűtés díját az önkormányzatok számára. Egész hétvégén azon dolgoztunk, hogy megoldást találjunk erre is, de hétfőre világossá vált, hogy a lehetetlent mi sem tudjuk megcselekedni. Ahogyan más magyar városok sem.”

A miskolci polgármester a bejegyzés szerint kedden személyesen ment el a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójához, hogy elmondja, mit jelent a Barlangfürdő és az Ellipsum bezárása a helyi szállásadóknak, vendéglátósoknak és a turizmusban dolgozóknak.

“Egyértelművé vált, hogy nem kapunk segítséget. Hogy ezt a helyzetet is nekünk, magunknak kell megoldanunk. Hogy megint csak magunkra számíthatunk.”

“Ezért vettem fel a kapcsolatot a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetőjével, Bihall Tamással, és ezért hívjuk újabb egyeztetésre a turisztikai vállalkozásokat, ezúttal a Városházára. Mert látszik, hogy most is nekünk magunknak, együtt kell megoldást találni az újabb és újabb kihívásokra” – zárul a poszt.

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek