612 milliárdba kerül a nyugdíjemelés

Megosztás

„A költségvetés a szankciós válság ellenére is biztosítja a nyugdíjak emeléséhez, a nyugdíjprémium és a 13. havi nyugdíj kifizetéséhez szükséges 612 milliárd forintot” – írta a Facebook oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter. Varga saját posztja alatt kommentben részletezte is, hogy „az inflációs nyugdíj-kiegészítésre 217 milliárd forintot, a nyugdíjprémium kifizetésére 23,5 milliárd forintot, a 13. havi nyugdíjra 372 milliárd forintot fordítunk”.

Ahogy arról a Borsod24.hu is beszámolt, a kormány 4,5 százalékkal emeli meg a nyugdíjakat. Az emelés januártól visszamenőlegesen jár, azoknak pedig, akik 2022-től jogosultak nyugellátásra, novembertől utalják a magasabb járadékot. Az emelés megfelel annak a rendelkezésnek, hogy ha az infláció magasabb annál az értéknél, amely a nyugdíjemelés alapja, akkor az államnak visszamenőlegesen korrigálnia kell az emelést, méghozzá a január-augusztusi inflációs adat figyelembevételével.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Related posts