Nemzetközi és hazai díjat is nyert egy magyar cég, amely forradalmasította a csomagolásokat

Megosztás

Innovatív műanyag csomagolóanyaggal nyert nemzetközi és magyar díjat is az orosházi OVM-Karsai Műanyagfeldolgozó Ipari Zrt. konzorciumi partnereivel. Az orosházi cég kétéves kutatómunkával újratervezett egy már korábban meglévő, autóiparban használt csomagolóanyagot, amely olcsóbb, erősebb, szélesebb körben felhasználható és teljes mértékben újrahasznosított műanyagból készül, így a gyártás közben jelentősen csökkent a szén-dioxid-kibocsátás – mondta kedden az MTI-nek az OVM-Karsai Műanyagfeldolgozó Ipari Zrt. vezérigazgatója.

Kovács Péter Dávid elmondta, partnere volt a fejlesztés során az elektronikai alkatrészt gyártó ceglédi Infineon Technologies AG és a papírdobozt előállító budapesti DS Smith Packaging Hungary Kft. is.

Kovács Péter Dávid hozzátette, az elmúlt egy év tapasztalatai szerint emelkednek a nyugat-európai ipari cégektől érkező megrendelések az úgynevezett műszaki műanyagokra.

Itt sikerült digitalizálni a gyártási folyamatot, kizárólag újrafelhasználható PET alapanyagot használnak, amivel évente 100 tonna anyagmegtakarítást érnek el a termelésben.

A három cég közösen elnyerte a Hungaropack Magyar Csomagolási Verseny múlt évi díját – amit a koronavírus-járvány miatt idén hirdettek ki –, valamint a csomagolási világszervezet, a World Packaging Organisation (WPO) 2022-es díját. Emellett elhozták a Polimerek szaklap különdíját is.

Related posts