Márki-Zay azt szeretné, ha az ellenzék nem is indulna az önkormányzati választáson

Megosztás

„Ha az önkormányzati választáson megosztott ellenzék indul, akkor a Fidesz fog győzni. Ezért fontos, hogy a pártok ne külön utakon járjanak, sőt én azt is szeretném, hogy ha a pártok nem is pártszínekben, vagy egyáltalán nem is indulnának” – jelentette ki Márki-Zay Péter hétfőn este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint az amúgy az európai parlamenti választásokkal egy napra időzített referendumon lokálpatrióta, civil közösségeknek kellene csak elindulni, hiszen – mint mondta – csak nekik van esélyük a Fidesz jelöltjeivel szemben. Márki-Zay szerint a pártok egyébként részt vehetnek ezen összefogásokban, valamint azt mondta, ha viták vannak, akkor előválasztásra van szükség az önkormányzati választások előtt.

Azt azonban kiemelte, hogy az európai parlamenti választáson nincs szükség teljes ellenzéki egységre.

Nem maradt ki a Dobrev Klára vezette DK-s árnyékkormány sem: Márki-Zay szerint ez csupán távolabb visz a Fidesz leváltásától, hiszen a Fidesznek Dobrev az ideális ellenfél, mivel – értékelése szerint – influenszereiken keresztül őt támogatták az előválasztáson is.

(HVG.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Related posts