Így újulhat meg az Avasi kilátó és környéke

Megosztás

Összesen négy helyszínre terjednek ki a munkálatok.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzat közbeszerzést írt ki az Avasi kilátó és környezete kivitelezésére – olvasható az európai uniós közbeszerzési értesítőben. Az ajánlatokat október 18-ig várja az önkormányzat – írja a magyarepitok.hu.

A kivitelezés keretében az alábbi helyszínekre terjed ki a munka:

  • Avasi kilátó,
  • kilátó alatti sétány,
  • Toronyalja utca,
  • valamint Győri Nagy Lajos lépcsősor.

Az Avasi kilátó átalakításának célja, hogy az épület karakteres, bejáratott és ismert jelképszerűségének megőrzése mellett korszerű, az átalakítás korának ismérveit is felvonultató épület jöjjön létre. Az alagsori szinten a leendő kivitelezők elvégzik a külső homlokzati felújítást, a burkolatok kiegészítését, valamint a szennyezett felületek mosását. Ezenkívül megoldják a járda szélesítését és felújítását. A földszinti, szabadtéri teraszt alkalmassá teszik szabadtéri előadóestek, zenei rendezvények, koncertek, fogadások megtartására.

A kilátó alatti, jelenleg rendezetlen, elhanyagolt zöldfelületekkel rendelkező területre tervezett pergolás sétánnyal lehetőséget biztosítanak arra, hogy a látogatók kellemes környezetben, lugassal árnyékolt padokon ülve vagy sétálva élvezhessék a kilátást.

A Toronyalja utca teljes hosszában szükséges a nagykockakő burkolat felszedése és újrarakása a meglévő kövek felhasználásával 400 négyzetméter területen, a jelenlegi aszfalt burkolatú szakaszokat is elbontva és kockakő burkolatra cserélve.

A munkálatok negyedik részében a nyertes pályázattevőre vár a Palóczy emlékmű és Bortanya közötti szakasz megújítása is. Itt a Palóczy emlékmű körüli és a Dr. Győri Nagy Lajos lépcsősor pihenőin kell elvégezni a munkálatokat.

Forrás és további részletek: magyarepitok.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek