Tovább dagad a csengeri örökösnő és Kósa Lajos botránya – az ajándékozási szerződésen ügyvédi ellenjegyzés is van

Megosztás

Szerepel az újonnan megszerzett dokumentumon a fideszes politikus és édesanyja aláírása is, valamint egy ügyvédi ellenjegyzés. Miközben hónapokig azt mantrázták Kósáék, hogy nem is ismerik a csengeri örökösnőt. Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy nem is csak 800 millióról volt szó, hanem tízmilliárdról. Ennyit ajándékozott volna Kósa édesanyjának a szélhámos.

Aki a jelek szerint teljesen belógatta a fideszes politikust. Hihetetlen összegek és új információk láttak napvilágot az ügyről, itt valaki orbitálisat hazudik. A dokumentumok azonban Mária álláspontját igazolják.

A csengeri örökösnő körüli botrány egy emlékezetes pillanata volt, amikor kiderült, hogy 800 millió forintot ajándékozott volna Kósa Lajos édesanyjának. A Partizán birtokába került újabb dokumentum alapján ez aprópénznek számít, ugyanis Pólus Mária további, 25 millió eurót (kb. 10 milliárd forint) adományozott volna az asszonynak az elhunyt édesapja után maradt állítólagos örökségből.

“Adtam át készpénzt Kósa Lajosnak” – Megszólal a csengeri örökösnő

A csengeri örökösnőt, azaz Pólus Máriát többrendbeli csalással vádolja az ügyészség, szerintük ugyanis a csengeri nő százmilliókat csalt ki orvosoktól, tanároktól, de az ügyben Kósa Lajos is érintett. Az ügy eddig két tragédiát követelt, Mária férje és fia is meghalt. Mária eddig senkinek nem adott interjút, velünk viszont a nyáron kivételt tett.

Az ajándékozási szerződésen nemcsak Pólus és Kósa anyjának az aláírása szerepel, hanem ügyvédi ellenjegyzés is van rajta, ami azért érdekes, mert a prominens fideszes politikus anyja azt állította, hogy nem is látta az iratot és sem az örökösnővel, sem annak ügyvédjével nem találkozott soha.

„Elvárás volt, hogy ő ebből részesüljön…Ő soha nem mondta azt, hogy neki valamire szüksége van, csak mindig addig mondta, amíg az embernek le nem esett, hogy mit akar, mi lenne a jó” – mondta Pólus Kósa Lajosról. Az örökösnő arról is beszélt a csatornának, hogy nem is az örökség révén került először kapcsolatba Kósával, hanem korábban egy peres ügyét szerette volna elintéztetni vele.

Kósa később az akkor még hatalomközeli figurának számító Spéder Zoltánnak is bemutatta és azt próbálta elérni, hogy az FHB-nál vásároljon állampapírokat az örökségéből.

Pólus azt is állítja, hogy több millió forintot adott át Kósa Lajosnak, ám ezt a politikus tagadja. Az egyik legtipikusabb magyarországi ügy, ami megmutatja, mennyire borzalmasan eldeformálódott demokráciánk maradványa is. Amíg a Fidesz van hatalmon, ebből semmiféle komolyan vehető nyomozás nem lesz, a NER-lovagokat egészen magasról védik. Mint mindig. (via Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek