Erre sincs segítség a kormánytól, újabb gyógyfürdő dobja be a törölközőt

Megosztás

Az európai átlagnál is messze jobban elszálltak a magyarországi energiaárak, ezt pedig képtelenség kigazdálkodni a fűtési időszakban. Nyírbátor sem lesz képes.

Újabb fürdő jelentette be, hogy bezár: a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdőt idén még működtetik, de januártól már oda sem lehet menni – írja a termalonline.hu.

Máté Antal, a település polgármestere a képviselő-testületi ülésen beszélt arról, hogy ugyan a fürdő gázfelhasználása alacsony, a villamosáram költsége jelentős terhet ró a költségvetésre. Ezt idén még ki tudják gazdálkodni, januártól viszont nem, csak a gyógyászati részleget üzemeltetik majd, de az is kérdéses, hogy meddig.

Csak annyit mondott, hogy százmilliós nagyságrendről van szó, és emiatt nem tudnak fizetni, de hogy meddig tartanák zárva a fürdőt, arról már nem beszélt.

Az energiaárak emelkedése miatt ősztől akár a magyar fürdők fele is bezárhat ideiglenesen. A korábban télen is nyitva tartó Jászapáti Strandfürdő például októbertől jövő májusig zár be, de a megugró energiaárak miatt bezár a balatonboglári uszoda is, szeptemberben pedig Csokonyavisonta polgármestere jelentette be, hogy bezár a Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő, mert a falu a bevételekből nem tudja fenntartani a fürdőt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek