Az Alkotmánybírósághoz fordul az ellenzék

Megosztás

A Momentum vezetésével az ellenzéki pártok az Alkotmánybírósághoz fordultak annak érdekében, hogy semmisítsék meg a katatörvényt – jelentette be a Momentum Mozgalom elnöke, Gelencsér Ferenc szerdán.

„Futárokat, tanárokat, virágkötőket, ingatlanosokat, vállalkozókat, informatikusokat, írókat és még sokan másokat bélyegeztek hirtelen adócsalónak csak azért, mert ők a KATÁS vállalkozási formát választották” – mondta Gelencsér.

A pártelnök szerint a törvény elfogadása és kihirdetése is alaptörvény-sértő volt, mert nem előzte meg egyeztetés és a felkészülési időtől is megfosztották az érintetteket az adóév közepén.

A kormány júliusban nyújtotta be az új katatörvényt, ami szerint 18 millió forintra emelik a bevételi értékhatárt, de csak azok választhatják az adózási formát, akik a lakosság részére saját szolgáltatást nyújtó, terméket értékesítő egyéni vállalkozók. Az új kata szabályai 2022. szeptember 1-én léptek hatályba. A választásról szóló nyilatkozatokat legkésőbb szeptember 25-ig kell benyújtani az adóhivatalhoz.

(hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek