Ajándékokkal ünnepelte első születésnapját a Vasas Szerszám Központ

Megosztás

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy színes programokkal és ajándékokkal készül első születésnapi rendezvényére a Vasas Szerszám Központ. Hétfőn nagy sikerrel megtartották a rendezvényt.

Egy éve adták át hivatalosan a Vasas Szerszám Központot. Az évforduló alkalmából érkezett Miskolcra a Milwaukee-roadshowja, ami nem véletlen, hiszen a kultikus művelődési ház helyén létrejött szakáruház az amerikai, ipari felhasználásra szánt prémiumkategóriás szerszámok márkaboltja.

– Az egész napos programon résztvevők kipróbálhatták a márka csaknem teljes termékpalettáját, megtekinthették az újdonságokat, legyen az kéziszerszám, vagy a munkavédelmet segítő eszközök – árulta el lapunknak Bálint Lilla, a Milwaukee hazai márkaképviseletének marketingvezetője.

Kocsák Gábor elmondása szerint bár a funkcióváltás átalakításokat is követelt, igyekeztek a lehető legtöbbet megőrizni az egykori művelődési központból. Ahol lehetett, felújították például a régi márvány burkolatokat, lépcsőket, korlátokat, és megvannak még többek között a régi mozigépek, sőt a vetítővászon is. Némileg átalakítva, de visszakerült a homlokzatra a Vasas-felirat is: a vasas és a központ szó maradt, a művelődési helyére viszont értelemszerűen a szerszám szó került.

Az új betűk méret- és stílushűek lettek köszönhetően annak, hogy megtaláltuk az eredeti betűket tervező, legyártó és felszerelő iparművészt: Demcsik Attilát. Ő telefonon és online folyamatosan rendelkezésünkre állt, így sikerült az átalakítás ilyen jól – mesélte a szerszámközpont tulajdonosa, aki elárulta az is: a felirat a visszaszerelés óta világít is, ezt a korábbi nem tudta. “Úgy tudni, hogy a művelődési központra eredetileg is fénylő betűket terveztek, azonban az építés során végül ezt a funkciót kihúzták a költségvetésből, valószínűleg drágállták” – tette hozzá a tulajdonos, aki elárulta még: a jövőben egy képcsarnokkal szeretnének megemlékezni azokról a művészekről, akik az elmúlt negyven évben felléptek az épületben.

Forrás: Minap.hu

Kapcsolódó cikkek