Tucatnyi teherautóval tesztelték az Y-hídat

Megosztás

Egyenként 37 tonnát nyomtak a járművek. Szerdán a dinamikus tesztelés következik.

Megkezdődött az Y-híd próbaterhelése – számolt be róla a Minap.hu. A létesítmény teherbíró-képességét kedden tizenkét, egyenként harminchét tonnás teherautóval kezdték meg. Bogdán Béla, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektirodájának vezetője a lapnak elmondta, először a statikus terhelést végezték el, szerdán pedig a dinamikus terhelések is elindulnak.

“A statikus terhelés során a teherautók felálltak a hídra, a munkatársaim pedig azt mérték, hogy a szerkezet hogyan viselkedik a mintegy háromszáz tonnás terhelés alatt. A nap végére az adatokból az látszott, hogy a tervezett értékeknek meg fog felelni az építmény, így szerdán a dinamikus próbaterhelést is elvégezzük, aminek a lényege, hogy a teherautók a hídon való várakozás helyett mozgásban lesznek” – részletezte a szakember.

A mérések után viszont folytatódik a munka, hiszen a híd szerkezete, az aszfalt-kopóréteg már teljesen elkészült, munka azonban maradt a létesítményen. „Még hátra van a jelzőtáblák, valamint a csomópont jelzőlámpáinak telepítése, az útburkolat festése, mint ahogyan a kerékpárút építése, valamint a Kisfaludy utcai felüljáró építése is folytatódik.”

Forrás: Minap.hu; Fotó: Juhász Ákos/Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek