Fellebbezés, a Momentum szerint egyértelmű választási csalás történt az I. kerületben

Megosztás

A kerületben időközi voksolás volt. Ez előtt több, a Fidelitashoz köthető személy létesített új lakcímet a kerületben.

Napokkal korábban időközi választást tartottak az I. kerületben. A voksolást végül a fideszes Fazekas Csilla nyerte, aki 60 szavazattal győzte le momentumos kihívóját, Korsós Borbálát. Nem sokkal később kiderült, hogy mintegy húsz, a Fidelitashoz, vagyis a Fidesz ifjúsági szervezetéhez köthető személy költözött be egy Ostrom utcai magánklinika címére a választást megelőzően. Így akár az érintettek szavazhattak is.

Az ügy után a helyi választási iroda azt közölte, hogy „a kifogásban megjelölt címen valóban a választópolgárok száma kiugróan magas növekedést mutatott, azonban a HVB [Helyi Választási Bizottságnak] nem joga és hatásköre a lakcímbejelentések – mint hatósági eljárások – jogszerűségének vizsgálata”.

A történteknek most a Momentum adott újabb muníciót, méghozzá azzal, hogy közölték: fellebbeznek. Gelencsér Ferenc pártelnök a Facebook-oldalán arról írt, hogy „életszerűtlen, hogy napok alatt 10 személy ugyanabban a lakásban, 13 személy ugyanabban a lakóházban lakcímet létesítsen. Különösen életszerűtlen azért, mert az Ostrom u. 16. szám alatti ingatlan jelenleg elsősorban nem lakóházként, hanem orvosi centrumként funkcionál”. Hozzátette: „Nem hagyjuk annyiban a Fidesz csalását, fellebbezünk a HVB döntése ellen a Fővárosi Választási Bizottságnál”. (via Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek