Brutálisan megverték a hazafelé sétáló borsodi házaspárt

Megosztás

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves és egy 23 éves férfi ellen súlyos testi sértés bűntette miatt. A férfiak egy borsodi kistelepülésen az esti órákban rátámadtak egy hazafelé sétáló házaspárra. Először a nőt bántalmazták, majd a feleségén segíteni igyekvő férfit olyan durván ütlegelték és rugdosták, hogy 8 napon túli gyógytartamú bordatöréses sérüléseket okoztak neki.

A vádirat szerint a vádlottak 2022. február hónap közepén, az esti órákban, egy borsodi kistelepülésen a nyílt utcán rátámadtak egy hazafelé sétáló házaspárra. Először a nőt mindketten testszerte többször megütötték, és egyikük mellbe rúgta, amitől földre esett. A férje igyekezett felállítani, ekkor viszont őt kezdték el ütlegelni, és rugdosni, az egyik vádlott a fején is megrúgta.

A férfi többször földre került, de újból felállt, erre az egyik vádlott mindkét kezét lefogta, míg a másik háromszor mellkason rúgta. Egy helyszínen tartózkodó járókelő rájuk kiabált azzal, hogy már értesítette a rendőrséget. A támadók még ekkor sem hagytak fel a bántalmazással, hanem még egy-egy alkalommal megütötték a nőt és férjét, ezután szaladtak el a helyszínről.

A bántalmazás következtében a férj 8 napon túl gyógyuló bordatöréses sérüléseket szenvedett el, míg feleségének a fej, a mellkas és a szegycsont zúzódásai 8 napon belüli gyógytartamúak, azonban magánindítványt nem terjesztett elő.

Az ügyészség a 25 éves büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést, míg a 23 éves büntetett előéletű és más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő társával szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek