Elképesztő rendszámos trükközés terjed az autósok körében – videó

Megosztás

Pedig nem túl bonyolult az eljárás, de az önmagát átfordító rendszámhoz képest sokkal kisebb a lebukási esély. Szélsebesen terjed az interneten a módszer. Ha viszont mégis bukta történik, komoly következményekre készüljünk.

Gyorsan meglehetősen magas nézettséget ért el az a kis videó, amit a Twitteren a Social Drive nevű csatorna osztott meg. Amint a videón látható, a kisméretű levelet imitáló fémlap a rendszámtáblára ragad, részben eltakarva, hogy a karaktereket lehetetlen legyen pontosan leolvasnia a kamerarendszereknek – írja a Hvg.hu.

A trükk az egészben, hogy egy távirányítóval is rendelkezik: ha szükséges, gyorsan ki lehet kapcsolni, a levél leesik, és akkor talán nem derül fény a csalásra.

SocialDrive on Twitter: “Fabrican un imán con forma de hoja para tapar la matrícula y que no te coja un radarUn mando permite hacer caer la hoja en caso de detención pic.twitter.com/VBl5yr9WNY / Twitter”

Fabrican un imán con forma de hoja para tapar la matrícula y que no te coja un radarUn mando permite hacer caer la hoja en caso de detención pic.twitter.com/VBl5yr9WNY

Nem ritka, hogy rendszámtáblák esetében valamilyen forgató szerkezettel trükköznek az autósok, sok ilyet láttunk már, de ez a faleveles, bár teljesen illegális, elég kreatív.

Akit viszont elkapnak egy ilyennel, az elég komoly következményekre készülhet, mert a bírság mellett akár egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt is feljelenthetik.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek