Folytatódik az Avas megújulása, a Horváth-tető csak a kezdet volt, további két ütem érkezik

Megosztás

A kilátó megújulását kereskedelmi egységek megjelentése kíséri majd az Avason, visszatérhet a városrész régi fénye.

A megújult Horváth-tetőt augusztus közepén, városi piknik keretében adták át. A fejlesztés részeként a területet úgy alakították ki, hogy a megújult teraszok minden korosztály számára biztosítsák a változatos kikapcsolódás és a szabadidő aktív eltöltésének lehetőségét. Az élményparkot azonnal szívükbe zárták a miskolciak, azóta is hatalmas népszerűségnek örvend a játékparadicsom. Itt azonban nem áll meg az Avastető fejlesztése, hiszen a városvezetés egy komplex, több ütemből álló programot kezdett el az elmúlt években, ennek az első ütemeként valósult meg a Horváth-tető.

– Úgy látom az első hónap tapasztalatai alapján, hogy szeretik a miskolciak, és nagyon sokan látogatják, egy nagyon jó hely lett a Horváth-tető – összegezte a 900 millió forintból megvalósult komplexum eddigi tapasztalatait Szarka Dénes a Miskolc TV adásában. Elmondta: a projekt a Területfejlesztési Operatív Program része, a következő két évben további ütemekkel folytatódik a terület fejlesztése.

– A program második ütemében valósul meg az Avasi kilátó és környezetének fejlesztése. Ezzel együtt – várhatóan 2023 során – a fejlesztés harmadik üteme is meg fog valósulni: a kilátó előtti területen egy kereskedelmi egységet hoznak létre, ahol várhatóan étterem, illetve kávézó kaphat helyet, valamint az első ütemből kimaradt komfortpontokat is pótolják.

További részleteket a Minap.hu cikkéből tudhatunk meg.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek