A Mercedes a HÉV elé hajtott, egy gyalogosnak centiken múlhatott az élete, mert éppen elugrott – videó

Megosztás

Érthetetlen, hogy nézhette be ezt ennyire a sietősen vezető Mercedes-sofőr, óriási szerencséje, hogy senki nem halt meg ebben a csattanásban. A legnagyobb szerencséje a közelben sétáló gyalogosnak volt, aki pont el tudott ugrani.

Centiken múlhatott annak a gyalogosnak az élete, akit majdnem elsodort a HÉV-vel ütköző Mercedes hétfőn – erről a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tett közzé egy videót Facebookon.

Egy szürke Mercedes hajtott a H8-H9-es HÉV-ek vonalán a szerelvény elé, a vonat pedig 25 méteren keresztül tolta maga előtt az autót. A szombaton közzétett videó alapján a kocsi félig a járdára sodródott, és egy oszlopnak is nekicsapódott.

„Az autó és a szétrobbanó alkatrészek csupán pár centire kerültek el egy embert, aki a járdán a megállóból sétált a kereszteződés felé” – írta a BRFK, hozzátéve, hogy sokkal nagyobb tragédia is történhetett volna, ha a gyalogosnak nem sikerült volna elugrani a Mercedes elől.

Szerencsére sem a gyalogos, sem a HÉV utasai nem sérültek meg a balesetben, és a roncsban ülő 55 éves sofőr és 15 éves utasa is csak kisebb sérüléseket szereztek.

Kapcsolódó cikkek