Orbán szerint a Fidesz 2060-ig is kormányozhatja hazánkat, de az EU-ból való kilépést is belengette

Megosztás

Miniszterelnökünk úgy gondolja, 2030-ra már nettó befizető tagországgá válunk, ha egyáltalán még lesz Európai Unió. Amennyiben pedig egyben marad a szövetség, át kell gondolni, hogy részesei maradjunk-e, vagy vonjuk le a következtetéseket. A Fidesz pedig 2060-ig simán vezetheti az országot. Mi is így szeretnénk?

A Szabad Európa több résztvevővel beszélve részleteket tudott meg Orbán Viktor szeptember 10-i kötcsei beszédéből. A miniszterelnök többek között arról is beszélt, a Fidesz új generációjának akár 2060-ig képesnek kell lennie kormányozni – írja a Szabad Európa.

A kötcsei polgári pikniket 21. alkalommal rendezte meg a Fidesz pártalapítványa A találkozón a miniszterelnök, kormánytagok, országgyűlési képviselők és a Fidesz holdudvarába tartozó művészek, értelmiségiek, üzletemberek is részt vettek. 

Kötcsén jó pár éve hagyomány, hogy már a meghívóban figyelmeztetik a résztvevőket a teljes titoktartásra, a jelenlévők nem nyilatkozhatnak a bent történtekről. A szabad sajtó újságírói így csak az eseményre érkező és onnan távozó résztvevőket tudja az utcán kérdezni.

A Szabad Európa értesülései szerint a zárt körben elhangzott beszédben Orbán számos témát érintő, konkrétumokat is tartalmazó beszédet mondott.

A miniszterelnök beszélt arról, hogy az ukrajnai háború akár 2030-ig is elhúzódhat, és Ukrajna akár területe harmadát-felét és elveszítheti. Szerinte a háború lokális lett volna, de a Nyugat beszállt, ezzel globálissá tette, most pedig a szankciókkal lábon lőjük magunkat Európában, a szankciók okozta energiaválság miatt ugyanis télen akár az európai ipar negyven százaléka is leállhat.

Orbán kijelentette: ősszel megpróbálja megakadályozni, hogy az Európai Unió újabb hat hónappal meghosszabbítsa az Oroszország elleni szankciókat.

A kormányfő megismételte azt a Tusnádfürdőn már hangoztatott gondolatmenetét, miszerint 2030-ra széteshet az eurózóna és akár maga az Európai Unió is.

2030-ra a visegrádi négyek nettó befizető tagállammá válnak, Orbán Viktor szerint ekkor el kell gondolkodni az EU-tagság értelmén, azon, hogy ilyen körülmények között mit ad nekünk a tagság, és ha nem tudunk pozitív választ találni, le kell vonni a következtetéseket.

A miniszterelnök arról is beszélt, ő már 2010-ben látta, hogy a kínai államkapitalizmus milyen hatékony, ezért szeretne hasonló gazdasági modellt kialakítani Magyarországon, erre épül unortodoxnak nevezett gazdaságpolitikája.

Végül arról beszélt, hogy az elmúlt időszakban tudatosan nevel ki egy új generációt a Fideszben, akik jól képzettek, képesek kormányozni, és akiknek 2030 után akár 2060-ig is el kell tudniuk vezetni az országot.

További részletek a Telex.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek