Szárnyal a DVTK, fölényesen legyőztük a listavezetőt

Megosztás

Az MTK ellen is magabiztosan begyűjtöttük a három pontot, a DVTK az edzőváltás óta szárnyal, a tabella első három helyezettje ellen a maximális 9 pontot gyűjtötte be és egyre feljebb kapaszkodik a bajnokságban.

A Merkantil Bank Liga 8. fordulójában egy kifejezetten élvezetes és mozgalmas mérkőzést játszott a DVTK és az MTK. Mindkét csapat a támadójátékot helyezte előtérbe, ami diósgyőri oldalon vezetett először eredményre egy öngól képében. A szünet után Könyves Norbert két góljával megnyugtató előnyre tett szert a DVTK, az ellenfél pedig mindent egy lapra feltéve támadott, de a piros-fehér ellentámadások is magukban rejtették a gólveszélyt. A közönségnek tetszett, amit látott ezen az estén, már a lefújás előtt szólt a vastaps a lelátóról, a végén pedig közösen ünnepeltek a csapattal. A DVTK győzelmével négy pontra megközelítette az MTK-t, és egy pontra a feljutást jelentő helyen álló Gyirmótot.

Merkantil Bank Liga 8. forduló

Diósgyőri VTK – MTK Budapest 3-0 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 5011 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Vígh-Tarsonyi Gergő, Szalai Dániel).
DVTK: Branislav Danilović – Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd – Bényei Ágoston, Holdampf Gergő, Cseke Benjámin – Gera Dániel, Lukács Dániel, Könyves Norbert. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
MTK: Somodi – Biben, Poór, Szépe, Nagy Zs., Medgyes S. – Stieber Z., Kata, Lehoczky, Bognár I. – Németh K.  Szakmai igazgató: Bognár György.

Csere: Poór helyett Godwords a 23., Stieber helyett Futács a 46., Lehoczky R. helyett Kovácsréti a 57., Gera Dániel helyett Eppel Márton a 66., Lukács Dániel helyett Koman Vladimir és Bényei Ágoston helyett Jurek Gábor a 82., Nagy Zs. helyett Palincsár és Bognár I. helyett Kovács Máté a 83., Bokros Szilárd helyett Kotula Máté és Könyves Norbert helyett Szőke Adrián a 88. percben.
Sárga lap: Gera Dániel az 1., Medgyes S. a 6., Szépe a 45+1., Bognár I. a 46., Kata a 70., Németh K. a 90. percben.
Gólszerző: Biben (1-0, öngól) a 44., Könyves Norbert (2-0) a 49., Könyves Norbert (3-0) a 67. percben.

Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej: – Örülök, hogy a srácok megvalósították azt, amit elterveztünk, és az edzéseken gyakoroltunk.
Nem volt könnyű mérkőzés, mert az első félidőben több hibát is elkövettünk. Ebben talán az is közrejátszott, hogy a felzárkózás szempontjából egy nagyon fontos mérkőzést játszottunk. A szünetben megbeszéltük, hogy higgadtabban kell játszani, többet kell birtokolni a labdát, és akkor lesznek helyzeteink, mert azt kértem a srácoktól, hogy nem szabad 2-0-nál és 3-0-nál sem megállni. Tudtuk, hol vannak az MTK gyenge pontjai, örülök, hogy ki tudtuk használni ezeket. Az is jól esik, hogy hátul nullára hoztuk le a mérkőzést, de láttam sok hibát, nem tetszett, hogy sok helyzetet engedtünk az ellenfélnek, szóval sok munka áll még előttünk. Megünnepeltük a győzelmet az öltözőben, de akik kevesebbet játszottak, azok már mentek is ki utána futni a gyepre.
Annak vagyok a híve, hogy minél több gólt rúgjunk, és ne kapjunk egyet sem. Ahogy egyre többet dolgozunk együtt, úgy értik meg egyre jobban a srácok, hogy mit várunk tőlük, és minél több edzést tartunk, annál jobban megértik egymást is, és úgy javul az összjáték. Petar Milčanović erőnléti edző kiváló munkát végez, aminek látszik az eredménye az edzéseken mért adatokon. De a Kazincbarcika elleni mérkőzéshez képest Gyirmóton 20 százalékkal nőtt a magas intenzitású futás mennyisége, és szerintem az MTK ellen még tovább emelkedett ez a szám.
A labdarúgók a szurkolókért játszanak, mindent meg fogunk tenni azért, hogy minél több néző legyen a mérkőzéseken. Azért dolgozunk, hogy élvezzék a jó játékot. A kispadról úgy tűnt, hogy a játékosok jó estét szereztek a szurkolóknak, és a szurkolók is jó estét szereztek a játékosoknak.

Bognár György: – Gratulálok a DVTK-nak, megérdemelten nyertek, jobbak voltak! Jól és agresszíven játszottak, a pálya közepén az összes labdát begyűjtötték. 
Talán az első 30 percben uraltuk a játékot, utána nem. Ekkor kialakítottunk pár lehetőséget, amiből gólt szerezhettünk volna. Poór Patrik kiválásával meggyengült a hátsó alakzatunk, ami kihatással volt a találkozó további menetére
Az egész csapat nem működött olyan jól, mint korábban. Több fiatal hiányzott az Ifjúsági Bajnokok Ligája miatt, de akár velük, akár nélkülük, ma jobb volt a DVTK. (Forrás: Dvtk.eu)

Egy diósgyőri szurkolói csoport ezt írta a Facebookon:

“Diósgyőr – MTK 3-0!

Az első három helyezett ellen 9 pontot szereztünk, hat gólt rúgtunk és csak egyet kaptunk, azt is büntetőből, a támadójátékunk nagyon sokat javult, a játékosaink szemmel láthatóan sokkal magabiztosabbak.

Gondoltátok volna, hogy egy kezdő vezetőedző ekkora hatással lesz a csapatra?”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek