Úgy tűnik, máris kifarolnak Orbánék az uniós vétóból, megszavazzák a szankciók meghosszabbítását

Megosztás

Az EU különleges szabályrendszere miatt, ahogy évek óta láthatjuk, egyetlen ország is képes sakkban tartani a teljes uniós döntéshozást. Orbán Viktor és a Fidesz pedig már sokadszorra játszaná ki ezt az ütőkártyát. Most viszont úgy tűnik, egyetlen nap alatt 180 fokos fordulatot vett a magyar kormány. Nagyon kellene a NER-nek az az EU-s pénz.

Úgy néz ki, a magyar kormány 180 fokos fordulatot vett az orosz oligarchákkal szembeni uniós szankciók meghosszabbításának ügyében – legalábbis erről írt szerdán a Twitteren Rikard Jozwiak, a Szabad Európa azon újságírója, aki kedden megírta, hogy a magyar kormány csak akkor nem vétózza meg a szankciók meghosszabbítását, ha három oligarchát levesznek a listáról.

Jozwiak szerint a nagyköveteket szerdán délelőtt tájékoztatták arról, hogy a magyarok mégsem vétóznak, azonban márciusban – amikor ismét fel fog jönni a szankciók meghosszabbításának kérdése – újra elő fognak hozakodni a témával.

Kedden a KKM is reagált a hírre, azt írták, hogy “Az európai uniós szankciós listák felülvizsgálata folyamatosan zajlik, és időnként felmerülnek szempontok, melyek szerint egyes személyek vagy entitások szankciós listán történő szerepeltetése nem kellően megalapozott. A döntés azonban közösen születik, és a szankciós listák hatálya minden bizonnyal meghosszabbodik.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek