Két napra még visszaköszön a kánikula, de tiszavirág életű lesz, jön a lehűlés

Megosztás

Jócskán lesznek helyek, ahol csütörtökön akár 32-33 fok is lehet, ám péntektől inkább a 20 fokhoz leszünk közel, mint a harminchoz.

A hét legmelegebb napja csütörtök lesz, délen 32-33 fok is lehet. Estétől viszont egyre több zivatar jön – írja az Időkép.

Már szerdán is többfelé eléri, délen, délnyugaton egy-két fokkal meg is haladja a hőmérséklet a 30 fokot, majd csütörtökön tetőzik a meleg

délen többfelé 32-33 fokos kánikulában lesz részünk.

A meleg levegő feltámadó délies széllel érkezik, északnyugaton nagy területen megerősödik a légmozgás, de máshol is gyakran kísérhetik élénk lökések. 

illusztráció

Kezdetben sok napsütés várható, majd délutántól egy közelgő hidegfront hatására nyugat felől egyre több felhő érkezik. Eleinte csak elszórtan, késő délutántól, estétől egyre többfelé várható záporok, zivatarok kialakulása. Több helyen jelentős csapadék hullhat, az intenzívebb zivatarokhoz felhőszakadás, jégeső is társulhat.

Ez a csapadékzóna péntek hajnalban kelet felé távozik, mögötte pénteken kellemes nyárutóra, sok napsütésre, de kissé szeles időre készülhetünk 24-28 fokos maximumokkal. Napközben csak kevés helyen fordulhat elő zápor, esetleg zivatar.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek