Átlátszó: London helyett Óbudán írták Habony Árpád „nemzetközi hírügynökségének” cikkeit

Megosztás

A KESMA médiabirodalom, az Orbán Viktor miniszterelnök belső körébe tartozó Habony Árpád, és a honvédelmi miniszter Szalay-Bobrovniczky Kristóf érdekeltségébe tartozó V4NA “hírügynökség” szerkesztősége állításukkal szemben nem Londonban, hanem Óbudán üzemelt -írja az Átlátszó több, egymástól független forrásából származó információi szerint.

A cég által megadott londoni címeken az Átlátszó munkatársa hiába kereste a “nemzetközi hírügynökséget”, pedig az a következőkkel promózta magát:

„A V4 Hírügynökség (V4NA) egy új nemzetközi hírügynökség (…) londoni (Egyesült Királyság) székhellyel és központtal (…). 50 újságíróból álló hírszerkesztőségünk és gyorsreagálású hírcsoportjaink ott vannak a helyszínen, ahol a vezető sztorik történnek Európában. London, Brüsszel, Párizs, Berlin, Prága, Budapest, Belgrád, Varsó. Ott vagyunk a nap 24 órájában, a hét minden napján. Kivétel nélkül”.

A hírügynökség bemutatkozójából az következik, hogy Európa-szerte vannak tudósítóik, akik folyamatosan szállítják nekik a friss információkat, egy korábban a V4NA-nak dolgozó újságíró beszámolója szerint ő Budapesten, a III. kerületben, a Kórház utcában dolgozott,

tudósítói hálózatnak pedig nyomát sem látta. Az irodájukban ugyan rengeteg számítógép volt, de többségük üresen állt, egyszerre alig maréknyian dolgoztak a szerkesztőségben

– mondta.

Az Átlátszó szerint a cég budapesti bázisa ma már nem Óbudán, hanem a Mediaworks Üllői úti székházában lehet, a lap munkatársai keresték is ott a V4NA főszerkesztőjét, Tóth Tamás Antalt, de nem volt akkor az épületben.

Kapcsolódó cikkek