Figyeljünk, szerdától nem minden jármű hajthat fel a Gömöri felüljáróra

Megosztás

A szerkezetet kikezdte az idő vasfoga, a felújítási munkálatok végéig pedig a 20 tonnát meghaladó járművek már nem is hajthatnak fel mától a felüljáróra.

Nem használhatják a Gömöri felüljárót a húsz tonnánál nagyobb, célforgalmat bonyolító tehergépjárművek szerdától – közölte a Minap.hu szerkesztőségével a Magyar Közút Nonprofit Zrt., hozzátéve: a személy-, kistehergépjármű és autóbuszforgalom továbbra is zavartalanul használhatja majd a hidat.

Az érintett járművek a felüljáró felújításáig mindkét forgalmi irányból a Búza tér – 26-os főút – 306-os főút – Várközi Lajos utca – Sajószigeti útvonalon közlekedhetnek – írják.

Ahogyan a Magyar Közút fogalmaz, a súlykorlátozásra a híd tervezett felújításáig a híd vízzáróságának romlása és a vasbeton szerkezet meggyengülése miatt van szükség.

„A tehergépjárművel közlekedőket útirányjelző táblák figyelmeztetik majd az ideiglenes terelőútra” – írják.

„Jelen állapot szerint a hatodik pillér feletti dilatációs szerkezet elhasználódott, így a vízzárósága már nem megfelelő, a híd teherviselő képessége csökkent. A következő felújításig a közlekedésbiztonság fenntartása érdekében a Magyar Közút szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik a híd állapotát. A jelenlegi helyzetet szakértővel vizsgáltattuk meg, a vizsgálat eredményeként vezetjük be a 20 tonnás súlykorlátozást” – írja a közút. 

Az idő vasfoga a felüljáró szerkezetén (Forrás: Minap.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek