Új játékost igazolt a DVTK

Megosztás

Gera Dániel leigazolásával tovább bővül Kuznyecov Szergej választási lehetősége a támadósorban. A jó küzdőszellemmel rendelkező rutinos szélső támadó a DVTK 16. nyári igazolása.

Jó érzésekkel érkeztem Diósgyőrbe, nagyon várom már az első edzést és az első mérkőzést – kezdte Gera Dániel. – Több helyről kerestek, az élvonalból is érdeklődtek irántam, azonban el akartam hagyni a komfortzónám, mert úgy gondoltam, erre van szükségem a teljes megújuláshoz, és ezért fogadtam el a DVTK hívását. A döntésemben fontos szerepet játszott a Kuznyecov Szergej által felvázolt projekt, ami egybevág az elképzeléseimmel, ezek alapján minimum két évre tervezek Diósgyőrben. Az MTK-val már kétszer feljutottam az élvonalba, szeretném a DVTK-val is átélni ezt az élményt, jelenleg ez a legnagyobb motiváció számomra.

Gera Dániel 1995. augusztus 29-én született Budapesten. A Goldballban kezdett focizni, majd a Vasas és az Újpest utánpótlásában is szerepelt, 2011-ben lett az MTK labdarúgója. Még 17 éves sem volt, amikor bemutatkozott az NB II.-ben a második csapatban, majd a 20. születésnapjára NB I.-es játékosnak mondhatta magát (először éppen Diósgyőrben szerepelt a kezdőcsapatban), és hívták a korosztályos válogatottakba is. A 2015/2016-os idénytől alapembernek számított (2018-ban és 2020-ban feljutást ünnepelt), míg nem 2021 elején elfogadta az FTC hívását, ahol bajnoki aranyérmet nyert. Az előző bajnokságban Felcsúton szerepelt kölcsönben.

A 27 éves, rutinos Gera Dániel (110 élvonalbeli és 30 másodosztályú meccs) szerződést bontott az Üllői úton, majd elvégeztek rajta minden ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatot, és aláírta diósgyőri szerződését. Szerda délután már együtt edz új társaival.

(dvtk.eu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek