Közterületen alkoholizált a Horváth-tetőn, majd volán mögé is ült a fiatal

Megosztás

Külön-külön is tilos, amit megtett. A rendészet emberei nyakon csípték, de elhajtott a kocsijával ittasan. Nagyon messzire azonban nem jutott, akkor már a rendőrökkel találta magát szembe.

A Horváth-tetőn a közelmúltban átadott játszótér és pihenőpark bekerült a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MiÖR) kollégái által rendszeresen felügyelt helyszínek közé. „Éppen ezért szinte folyamatosan van jelen rendész járőr a területen” – tudta meg Vincze Csabától, a szervezet igazgatójától a Minap.hu.

A hétvégén a járőr észlelte, hogy egy férfi a helyszínen, közterületen fogyaszt szeszesitalt, ami tiltott. Intézkedtek ellene, szabálysértési eljárást indítottak vele szemben.

Ezt követően a fiatalember elindult, hogy beszálljon egy autóba és elinduljon azzal. A rendészek figyelmeztették, hogy ittas és nem szabad vezetnie. Annyiban eleget tett a felszólításnak, hogy bár beült a járműbe, de nem indult el vele. Közölte: megvárja, míg elmennek a rendészek, és akkor hajt el – idézte fel a történteket Vincze Csaba.

Végül ezt sem tette meg, hanem egyszer csak elindult, így a MiÖR kollégái sem tudták megakadályozni az újabb szabálysértés elkövetésében – ahogyan megállítani sem, hiszen ittas vezetés esetén intézkedni csupán a rendőrségnek van lehetősége.

Követték az illetékest, közben pedig folyamatosan tájékoztatták a rendőrséget. Egy közeli társasháznál megállt autójával a fiatalember, kiszállt a járműből, a rendészek pedig feltartották, míg a rendőrök megérkeztek a helyszínre, hogy intézkedjenek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek