Iskolakezdés okosan: öt tanulást segítő applikáció mobiltelefonra

Megosztás

A nyárból már alig van hátra, és beindult az iskolaszezonos vásárlás is: mindenki szalad új táskáért, tornazsákért, füzetekért és tollakért. Ezzel együtt érdemes elgondolkodni azon, hogy mennyi mindenre lehet a játékon és filmezésen túl használni az okostelefonokat. Ha már a gyerekek egyre többet lógnak rajtuk, célszerű lehet figyelni arra, hogy milyen hasznos alkalmazások érhetőek el Android készülékeken – olvasható a szol24.hu-n is megjelent sajtóközleményben.

Egy kis mozgás mindenkinek jót tesz
A mobilok és gyerekek szimbiózisáról a legtöbben a kütyüvel és a kanapéval eggyé vált fiatalokra gondolnak, pedig ennél sokkal többet is ki lehet hozni a telefonokból. Számos kreatív, játékos, animációkkal, zenével és játékos ötletekkel ötvözött app létezik, ami a testmozgást izgalmasan és szórakoztatóan szeretteti meg kicsikkel és nagyokkal egyaránt. Akár összetettebb alkalmazásokról, akár csak jópofa lépésszámlálókról vagy nyújtózkodásra, sétára buzdítókról van szó, bőven akadnak hasznos lehetőségek a Play Áruházban, mint a Nike Training Club. A HONOR X7-es készüléke azért is remek opció első telefonnak, mert belépőáron biztosít könnyű kezelést és gyorsan fel lehet rá telepíteni mindenféle hasznos appot. Érdemes korán megszerettetni a gyerekekkel a sportot, hogy már az elején szimpatikus legyen számukra a fitt életmód!

Caring father helping little daughter with school homework, sitting at table at home, child schoolgirl wearing headphones studying online, using laptop, dad checking tasks, homeschooling concept

Nem az vagy, amit megeszel, de az se mindegy, mit falsz
Az egészséges életmód egyik fontos része a mozgás, a másik a táplálkozás. Bőven akadnak olyan appok, amik játékosan adnak bővebb információt adott ételekről, kiemelve a tápanyagokat, vagy ha épp túl sok cukor vagy só van bennük. Bizonyos programok a gyümölcsök és zöldségek fontossága mellett a tudatos bevásárlásra, az újrahasznosítás és a fenntarthatóság fontosságára is felhívják a figyelmet, ezzel tágabb ismeretekkel ruházva fel a piciket. Remek kezdés lehet például az iEatWell, amivel nyomon lehet követni az étrendet. A helyes táplálkozás az egészség egyik alappillére, és mindezt szórakoztató módon is meg lehet ismerni az okos készülékekkel!

Enni, inni, inni, inni, inni
Az evés mellett az ivás is létfontosságú, és a rengeteg napi tennivaló mellett nem hogy a gyerekek, még a felnőttek is elfelejtenek vizet inni. Az egyszerű időzítőkön és figyelmeztető appokon túl vannak programok, amik szórakoztatva és tájékoztatva veszik rá arra a felhasználókat, hogy hidratáljanak. Akár virtuális növénykéket locsolgatnak minden elfogyasztott pohárral, akár csak észbe kapnak, hogy inniuk kell egy pohár vizet, kialakíthatják a kellő rutint, hogy ne száradjanak ki. A HONOR X7-hez hasonlóan a HONOR X8 is kiváló választás első készüléknek, a felelős használata mellett pedig már az elejétől informatív alkalmazásokat lehet megismertetni a gyerekekkel, mint például a Plant Nanny. A víz a tápanyagok keringtetéséhez, az egészséges bőrhöz és a jó anyagcseréhez szükséges, így érdemes lekapni egy appot!

Ahány nyelvet ismersz, annyi ember lakik benned
Az iskolai nyelvtanulást számos izgalmas és egyedi alkalmazással lehet kiegészíteni. Már az önmagában hasznos, ha a gyerekek eredeti nyelven, akár idegen nyelvű felirattal néznek filmet vagy mesét, de több szoftver is létezik, ami játékosan és szórakoztatóan okítja őket, mint például a Duolingo vagy a magyar fejlesztésű Xeropan. Az internet és a világ nyelve az angol, de emellett érdemes más kultúrák megismerésére is időt fordítani. Pontszerzéssel, jópofa jutalmakkal és kreatív képi világgal ez nem is tanulásnak, hanem szimpla szórakozásnak tűnhet!

Mindent a világról
A nyelvek mellett pedig számos ismeretterjesztő program létezik, ami hasznos tudást tud átruházni a srácokra. Legyen szó matematikáról, a természetről, az állatok világáról, földrajzól, irodalomról vagy zenéről, a változatos appokkal a képernyő előtt töltött idő hasznosan és okítóan telhet, anélkül, hogy frusztrálóvá vagy fárasztóvá válna. Játékosan tanulni a lehető leghatékonyabb ahhoz, hogy az iskolai ismereteket kiegészítsék a fiatalok, és ha gondosan odafigyelünk arra, hogy mit és mikor használnak, akár mi is felszedhetünk hasznos infókat. Ezt a célt szolgálja a Mozaik3D vagy a Történelmi naptár. Egy okostelefon a világra nem csak egy ablakot nyit, és aki tudatosan használja, akár száz irányba is kitekinthet!

Kapcsolódó cikkek