A vadveszély nem játék, szarvas lépett egy autó elé Mezőkövesd mellett – képek

Megosztás

Bár az autó óriási károkat szenvedett és az állat is kimúlt a nagysebességű ütközéstől, szerencsére a gépkocsiban utazók nem sérültek meg. Nem volt esély a csattanás elkerülésére, nagyon óvatosan vezessünk az érintett területeken.

Vadveszély az utakon.

Szarvas lépett egy autó elé szombat este fél tíz, háromnegyed tíz körül a 253-as úton, nem messze Mezőkövesdtől. Egy Andornaktálya irányába haladó személyautó elé jött ki egy szarvas, a vezető el sem ránthatta a kormányt, mert szemből is érkezett egy autó, így elütötte a másfél mázsás szarvasbikát. Az autó az árokba csapódott, de szerencsére a benne utazók közül senki nem sérült meg. Az autósnak közlekedők nyújtottak segítséget.

A Mezőkövesdi Vadászkürt vadásztársaság helyszínre érkező munkatársától, Nagy Zoltántól megtudhattuk, óvatosan kell közlekedni a vadveszélyes utakon, az egri út különösen ilyen, bár a forgalom nagyságához képest kevés vadbaleset történik. Ki is vannak táblázva azok a szakaszok, ahol körültekintőbben kell közlekedni. Nagy aszály van, eltűntek a felszíni vízfolyások, és bár itatják az állatokat, de azok így is keresik a vizet és a táplálékot. Ez a szarvas sem arra mozgott egyébként, amerre az itató van. Szerencse, hogy a 4-5 éves szarvas elütése nem okozott személyi sérülést. (Facebook)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek