Az államtitkár szó szerint azt mondta, kizárt, hogy a fűtési költségek miatt távoktatás legyen az iskolákban

Megosztás

Ez így elsőre egészen biztatónak is hangzik, némileg azonban árnyalja a képet, hogy 2021 január-februárjában is ugyanígy kategorikusan kizárták, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt bezárnák az iskolákat és átállnának digitális oktatásra. Aztán március elején mégis ez történt jó másfél hónapra, úgyhogy csak óvatosan azzal, amit a kormány állít.

Maruzsa Zoltán a katolikus köznevelési és szakképzési intézmények országos vezetői tanévnyitóján a Hvg.hu cikke szerint elmondta, tisztában van a kormány azzal, hogy jelentős terheket okoz a megemelt rezsiszámla minden iskolának, de azt valahogy kompenzálni fogják számukra. A köznevelésért felelős államtitkár kizártnak nevezte, hogy a fűtési költségek miatt távoktatást vezessenek be a küszöbön álló tanévben. Már csak azért is, mert a koronavírus-járvány idején elrendelt karantén alatt nem csökkent, hanem nőtt a gázfogyasztás az országban. Az intézmények helyett a családok állták a költségeket, ezt a kormány az államtitkár szerint nem engedheti meg.

Hvg.hu azt írja, miután Maruzsa a katolikus köznevelési és szakképzési intézmények vezetői előtt beszélt, szavai jelenthetik azt is, hogy a kormány megsegíti a nem állami intézményeket is.

A lap felhívja a figyelmet arra, hogy Gulyás Gergely miniszter korábbi szavai alapján biztos, hogy fenntartóként az állam több területen állja a többletköltségeket, és bár kormánydöntés még nincs, az irány az, hogy a szociális intézményeket, kórházakat és iskolákat minden körülmények között nyitva kell tartani.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek