Atrocitás érte a Google utcafényképező autójának vezetőjét Vas megyében

Megosztás

A balhé körülményei még nem tisztázottak, de a szakértők is egyöntetűen azt állítják, egyre agresszívabbak és türelmetlenebbek az emberek. Vélhetően itt is ez vezethetett a konfliktushoz.

A 112press.hu olvasója jelezte kedden, hogy a Google StreetView fényképező és adatrögzítő autója áll a szombathelyi Petőfi Sándor utcában, a rendőrség épülete előtt.

Először még semmi rosszra nem gondoltak, hiszen mások is rendszeresen használják azt a parkolót. Lefényképezték az autót, mivel korábban nagyon sok olvasó érdeklődött a jármű után.

Később azonban gyanússá vált, hogy az autóhoz hosszú ideig senki nem ment vissza, miközben az ilyen járműveket szinte soha nem hagyják felügyelet nélkül és jellemzően nem parkol „élesített”, nyitott kamerarendszerrel.

Valóban nem volt alaptalan a feltételezés, hogy az autó kényszerpihenőn állt a rendőrség előtt.

Korábban a járművezető és egy másik személy között alakult ki atrocitás. A Szombathelyi Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt, büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit – írta a 112Press megkeresésére Seffer Lilla rendőr őrnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Bővebbet egyelőre nem lehet tudni. Korábbi eseteknél jellemzően abból alakult ki konfliktus, hogy valaki kifogásolta, hogy a jármű fényképeket készít a világban és az illető „ehhez nem járult hozzá”. Volt, aki „ nefotózzá!” felkiáltással állta el a gépkocsi útját. Sajnos, vagy szerencsére ez a hazai momentum nem került fel a Google StreetView-ba.

Tapasztalatunk alapján egyre feszültebbek az emberek és egyre több az agresszív megnyilvánulás az utakon is.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek