Feloldották a látogatási tilalmat a Semmelweis kórház tüdőgyógyászati osztályán

Megosztás

A fertőző megbetegedések esetszámainak csökkenő tendenciája miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház feloldja a korábban – 2022. július 22-én – elrendelt látogatási tilalmat a Semmelweis Tagkórház tüdőgyógyászati osztályán. A látogatás 2022. augusztus 12-étől lehetséges az említett osztályon az ellátási rendnek megfelelően.

Továbbra is tilos a látogatás – a július 26-án elrendelt rend szerint – az intézmény intenzív ellátást nyújtó osztályain: Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály (KAITO), kardiológiai őrző, posztoperatív őrzők, Gyermek Aneszteziológiai és Intenzív Osztály, Perinatális Intenzív Centrum (PIC), Traumatológia Égési és Szeptikus Részleg. Ezen osztályokon a látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

A látogatási tilalom időszakában természetes igény, hogy a bent fekvő betegek részére a hozzátartozók csomagokat juttassanak el. Az intézmény ezt készséggel fogadja, azonban annak érdekében, hogy ez rendezett körülmények között történhessen, kérjük Önöket, hogy csomagjaikat minden nap 16.30 és 17.30 óra között adják át az egészségügyi személyzet részére. A csomagokat az épületek bejáratáig lehet behozni, ahol az érintett osztály ápolója veszi át, és továbbítja a betegek számára. Az ápolók érkezéséig kérjük, hogy a hozzátartozók a biztonságos távolság megtartásával türelmesen várakozzanak. Az azonosíthatóság érdekében szíveskedjenek névvel ellátni a csomagokat, amelyek nem tartalmazhatnak romlandó élelmiszert, illetve értéket/értéktárgyat.

Rendkívüli látogatási kérelemmel – az alábbi email címekre – fordulhatnak: [email protected][email protected]; és a [email protected]; illetve személyesen, a központi telephely igazgatósági épületében.

Az intézményben a beléptetés a jelenlegi rendnek megfelelően történik (kézfertőtlenítés, maszk viselése).

Kapcsolódó cikkek