Akciófilmbe illő jelenetek zajlottak a buszon, az utasok sem hittek a szemüknek – videóval

Megosztás

Az érdi autóbusz álmosan zötykölődött hétfő délelőtt, éppen szokásos útvonalán közelített az Ercsi út és Délibáb utcai kereszteződésnél található megállóhoz, amikor egy villogó rendőrautó keresztbe megállt a jármű előtt, ezzel megállásra kényszerítve a sárga buszt. Az intézkedő járműből két civilruhás rendőr pattant ki és futva közelítették meg a járművet. A jelvényt felmutatva felugrottak az első ajtón és felszólították a sofőrt, hogy ne nyissa ki egyik ajtót sem.

A két fürge rendőr fegyverrel a kezében, célirányosan haladt a busz hátuljába, ahol egy éppen telefonáló utast az ülésből a földre fektettek és rutinos mozdulatokkal megbilincseltek. Az események csupán néhány másodperc alatt lezajlottak, a gyanútlan utasoknak alig volt ideje felocsúdni a történtekből.

A 38 éves, százhalombattai S. Ferenc ellen négy elfogatóparancs volt érvényben. A szabadságvesztéseinek letöltése elől bujkáló férfit már egy ideje keresték a rendőrök, amikor megtudták, hogy az érdi buszon ülve utazik.

Egy lopás vétsége, két járművezetés ittas állapotban vétsége, valamint egy hamis vád vétsége miatt összesen 42 hónap, azaz 3 év 6 hónap jogerősen kiszabott szabadságvesztés letöltése várt rá. Hiába próbálta azonban rejtőzködve megúszni a rácsokat, az érdi rendőrök felkutatták, elfogták, majd büntetés-végrehajtási intézetbe kísérték.

Kapcsolódó cikkek