Két jelöltet vettek eddig nyilvántartásba a miskolci időközi választásra

Megosztás

Szerdáig az egyesült ellenzék által támogatott Sebe-Gazdig Judit és a Fidesz-KDNP által indított Barta Gábor gyűjtötte össze a szükséges ajánlásokat.

Szerda délután ülésezett a Helyi Választási Bizottság a polgármesteri hivatalban, ahol egy napirendi pontot tárgyaltak meg: a Parlamentbe bekerülő Hegedűs Andrea lemondása miatt szeptember 25-re kitűzött időközi választás jelöltjeinek nyilvántartásba vételét – tudósított a Minap.hu.

Minimum 62 érvényes aláírásra van szüksége a jelölteknek. A Fidesz-KDNP jelöltje, Barta Gábor, valamint a Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület, az MSZP, a Momentum Mozgalom, a Párbeszéd Magyarország, a Demokratikus Koalíció és az LMP által támogatott Sebe-Gazdig Judit is megszerezte a szükséges számú ajánlást, így őket kettejüket most nyilvántartásba vette a Helyi Választási Bizottság, miután ellenőrizték az ajánlóíveken szereplő adatokat, a formai követelményeket.

Egy harmadik induló is lehet a miskolci időközi választáson: Fülöp József Istvánné múlt hét szombaton szintén átvette az ajánlóíveket – neki augusztus 22-én délután 4 óráig még van ideje leadni az aláírásokat. Azon a napon sorsolják majd ki egyébként azt is, hogy a jelöltek nevei milyen sorrendben szerepeljenek a szavazólapokon.

via Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek