Sebe-Gazdig Judit már le is adta az összegyűjtött ajánlásokat

Megosztás

Az induláshoz szükséges aláírás többszörösét gyűjtötte össze alig pár óra alatt a Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület jelöltje. Sebe-Gazdig Judit hétfő délután adta le az íveket a Helyi Választási Iroda vezetőjének.

– Nagyon örülök és hálás vagyok azért, hogy a hőség ellenére alig pár óra alatt a szükséges aláírás többszörösét gyűjtöttük össze – nyilatkozta a Minapnak Sebe-Gazdig Judit. – Rengeteg meghívást kaptam csoportoktól, baráti társaságoktól az elmúlt egy hónapban, ahol csupaszív emberekkel találkoztam, és rengeteg biztatást kaptam tőlük, hogy együtt valósítsuk meg az elképzeléseket. Sokakat érdekel a közélet és a környezetük, és vágynak a személyes kapcsolatra – ahogy én is -, ezért a jövőben többször is fogunk találkozni a 3-as választókerületben – tette hozzá.

Ignácz Dávid, a Helyi Választási Iroda vezetője felidézte, szombat reggel hárman: Barta Gábor (Fidesz-KDNP), Fülöp Józsefné (Magyar Munkáspárt és Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom), valamint Sebe-Gazdig Judit (Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület) vette át az ajánlóíveket. Ez azt jelenti, hogy ők szállnak majd ringbe a szeptember 25-ei, időközi önkormányzati választáson (a névsor a következő két hétben még gyarapodhat). Hármuk közül hétfő délutánig Barta Gábor és Sebe-Gazdig Judit tudta megszerezni a megfelelő számú ajánlást.

Megtudtuk azt is, hogy szerda délután ülésezik majd a Helyi Választási Bizottság, itt fogják jóváhagyni a – most még – jelölt jelöltekre leadott ajánlások érvényességét. Minimum 62 érvényes aláírásra van szükség, ezeket ellenőrzik a következő napokban az ajánlóíveken. Amennyiben megvan a megfelelő számú ajánlás, és azok minden formai követelménynek megfeleltek, akkortól beszélhetünk jelöltekről.

Mint ismert, a miskolci 3-as számú egyéni választókerület korábbi önkormányzati képviselője, Hegedüs Andrea idén áprilisban listán bekerült a parlamentbe. Itteni mandátumáról május végén mondott le az összeférhetetlenség miatt. Ezt követően szeptember 25-ére tűzte ki az időközi választás időpontját a Helyi Választási Bizottság.

Forrás: Minap.hu

Kapcsolódó cikkek