Nem a magyar pénztárcáknak való a Sziget árlistája – 900 egy kávé, 4000 egy hamburger

Megosztás

2019 óta nem tudták megrendezni a Sziget Fesztivált, most pedig hasba akasztó árakkal találkozhatunk. Igaz, annyira már meg sem lepődünk semmin.

Három év kényszerű pihenő után szerdán elkezdődött a 2022-es Sziget Fesztivál, ez a buli azonban nem lesz olcsó, hacsak nem étlen-szomjan akarjuk végignyomni. Mutatjuk: nagyjából milyen árakkal kell kalkulálni a fesztiválon.

Kezdésnek: a Sziget is repoharat használ, méghozzá háromfélét is. A négycentis 300, a háromdecis és a félliteres pedig egyaránt 600 forintba kerül.

Ha sörözni szeretnénk, és csapolt sörre vágyunk, akkor korsónként (0,5l) érdemes minimum 1290 forintot rászánni egy körre – innen kezdődik ugyanis egy korsó csapolt Dreher Gold, azonban ha egy korsó Kingswood Cider lenne minden álmunk, akkor már 1590 forinttal érdemes csak beállni a kasszához. Persze van dobozos opció is, de az még egy picit drágább: a Dreher Goldért és a Hidegkomlósért is egyaránt 1390 forintot fogunk a pultnál hagyni. Ha kézműves sörre vágynánk, akkor viszont nem kell olyan mélyen a zsebünkbe nyúlni, mint ahogy elsőre vártuk volna: a Cecei szűretlen láger korsója 1390 forintba kerül.

Ha pedig vezetünk és az alkohol nem fér bele a Szigeten, arra is van megoldás – ami ráadásul költséghatékonyabb is: a kóla, a tonik, a gyömbér, Fanta, a Sprite és a gyümölcslevek egyaránt félliteresek és 890 forintba kerülnek, az ásványvíz pedig egy picit még olcsóbb is: 850 forintért juthatunk hozzá, ha hidratálni (vagy ismerősünket hidratáltatni) szeretnénk.

Eddig a hivatalos árlista, de még nem ettünk semmit, egy jó koncertre pedig nem lehet éhesen odamenni. Mondjuk, hogy ha meglátjuk a Szigetre kitelepült standok árait, lehet, hogy mégis éhgyomorral fogunk koncertre menni. Ugyanis egy hamburger – a Hvg tudósítóinak fotói és beszámolói alapján – négyezer (!) forinttól kezdődik és meg sem áll hatezerig attól függően, hogy hol szottyan kedvünk reggelizni, ebédelni, vagy vacsizni. Az árak pedig minden típusú ételből ebben a sávban szórnak: ha kolbászokra vágynánk, az is jellemzően 4500 forintról indul, ugyanúgy, ahogy a kebab, a zöldséges csirke. Kicsit olcsóbb a gyros, persze, hogy ha pitába és nem tálként kérjük, így „csak” 3500 forint. Ha pedig valaki azt hinné, hogy a melegszendviccsel majd jól meghekkeli a rendszert, hogy ő csak azért is olcsón eszik, ki kell ábrándítsam: az is 3000 forintba kerül.

Persze a reggeli kávé sem maradhat el: az eszpresszó 899 forinttól indul a standoknál, de ez a legolcsóbb, ha dupla kávét akarunk, azért az ébresztőért simán 1700 forintot fogunk otthagyni. Ha pedig kávé, akkor nem maradhat el mellőle a croissant sem, még akkor sem, ha 900 forint. Jó étvágyat.

További részletek a Hvg.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek