Kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjéből a Fradi

Megosztás

Simán kikapott itthon az azeri bajnoktól, így az Európa Liga főtáblára jutásáért küzdhet majd.

A Ferencváros hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett a Qarabagtól a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának keddi visszavágóján, így 4-2-es összesítéssel alulmaradt a párharcban – számolt be róla az MTI.

Az azeri bajnok már a hetedik percben vezetést szerzett a francia Abdellah Zoubir góljával, majd a második félidőben az elefántcsontparti Ibrahima Wadji duplájával tette magabiztossá az előnyét. A zöld-fehérek becsületgólját a mali Adama Traore lőtte a hajrában.

Kudarcával a Ferencváros átkerült az Európa-liga selejtezőjének utolsó körébe, ahol az ír Shamrock Rovers lesz az ellenfele. Az első mérkőzést jövő csütörtökön a Groupama Arénában rendezik. A párharc továbbjutója a második számú kupasorozat, míg a vesztese a Konferencia-liga csoportkörében folytathatja szereplését.

A BL-búcsú annak ellenére következett be, hogy mint arról beszámoltunk, az MVM 3,4 millió eurós (1,3 milliárd Ft-os) szponzorációval támogatja meg a Ferencvárosi Torna Clubnak vagyonkezelésre átadott új sportcsarnok finanszírozását 2022-ben.

via MTI; Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek