Kertibútor-választási és gondozási kisokos

Megosztás

A jól megválasztott, stílusos kerti bútorok otthonossá, hangulatossá varázsolják a kültereket, teraszokat és kerteket, és megfelelő választás esetén szezonokon át megőrzik eredeti szépségüket, funkciójukat. 

A kerti bútorok kiválasztása körültekintést igényel mind az anyagok, mind a stílus tekintetében. Az anyaggal kapcsolatban mérlegelés tárgyát képezi a tartósság, a karbantartási igény. A hagyományos kerti bútor alapanyagok mellett megjelentek olyan, a modern kornak megfelelő gondozásmentes alapanyagok, amelyek élvezetes és hosszan tartó használatot tesznek lehetővé.

Hogyan válasszon kerti bútort?

Kerti bútorok széles anyagválasztékban és különböző minőségben, árkategóriákban állnak rendelkezésre, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A Kerti Bútor Webáruház műanyag székek, asztalok, kerti kiegészítők forgalmazása mellett megkezdte a minimalista dizájn trendbe illő, időtálló, alumínium kerti bútorok árusítását.

A kerti bútorokkal szemben támasztott legfőbb követelmény a kényelem és a tartósság. A választást megkönnyíti, ha átgondolja, milyen célra szeretne kültéri berendezéseket vásárolni.

A rendelkezésre álló hely is behatárolja a választható bútorok körét, de az éghajlat, a terasz tájolása, a karbantartási igény is döntő lehet az anyagválasztást illetően. 

Népszerű kerti bútor alapanyagok

A fa természetes szépsége, eleganciája napjainkban is népszerűvé teszi az ebből készült kerti bútorokat, azonban az organikus alapanyag révén idővel hajlamosak elszíneződésre, kisebb elváltozásokra és rendszeres karbantartást igényelnek. Teleltetésüket száraz, hűvös helyen kell biztosítani.

A természetes rattan bútorokat sokan kedvelik szépségük, légiességük miatt, azonban nem a mi éghajlatunknak megfelelőek, kültéri használatra nem alkalmasak.

Amennyiben ragaszkodik a természetes kinézethez, a fa- vagy rattan hatású műanyag kerti bútorok lesznek az Ön legjobb választásai. A hagyományos műanyagokon felül ide sorolhatók a napjainkban népszerű műrattan kerti bútorok, amelyek különleges anyaguknál fogva ellenállnak a nedvességnek, az erős napsugárzásnak, a penésznek, nem vetemednek, így kiemelkedően hosszú élettartamot biztosítanak. Minimális karbantartást igényelnek, tökéletesen megfelelnek korunk elvárásainak. 

Új trendek, strapabíró alapanyagok

A minőségi műrattan és egyéb kültéri bútorok váza alumíniumból vagy acélból készül, amely rendkívül ellenálló, tartós és minimális karbantartást igényel. 

Éppen ezek miatt az előnyös tulajdonságok miatt egyre népszerűbbek a minimalista dizájba beilleszthető alumínium kerti bútorok, amelyek a felületkezelésnek köszönhetően teljes élettartamuk alatt megőrzik esztétikájukat, ellenálló képességüket, ráadásul szinte gondozást sem igényelnek. A komfortjuk időtálló anyagokból készült párnák segítségével növelhető.

Válasszon minőségi, gondozásmentes, korszerű alapanyagokból készült kerti bútorokat, és élvezze szezonokon át a szépségüket, kényelmüket.

Kapcsolódó cikkek